Rus milyarder Roman Abramoviç'e protestonun görüntüleri ortaya çıktı

Ukrayna'da süren savaş nedeniyle ülkelerine dönemeyen ve Bodrum'da bulunan Ukraynalı yelken sporcuları, Rus milyarder Roman Abramoviç'in 'My Solaris' isimli yatının ilçeye demirlemesi üzerine bir bota binerek Kumbahçe açıklarına gelip, ultra lüks yatın önünde protestoda bulundu.

Rus milyarder Roman Abramovich’in ‘My Solaris’ isimli süper lüks yatı Bodrum’da demirledi.

Abramovich’in Montenegro’dan yola çıkarak Türkiye’ye gelen Bermuda bayraklı ultra lüks yatına karşı, bir grup Ukraynalı protesto düzenledi.

Küçük bir botla yatın demirlediği limana gelen Ukraynalı yelkenciler, üzerinde İngilizce “Savaşa Hayır” yazılı Ukrayna bayrağı açtı, “Rus gemisi buradan git”, “Ukrayna’dan gidin” sloganları attı.

bodrum-yat.jpg

Ukraynalı protestocuları bölgeye gelen Sahil Güvenlik ekipleri karakola götürdü.

İKİNCİ YAT MARMARİS'TE

Roman Abramovich’in İngiliz hükümetinden kaçırdığı süper lüks yatlarından 'Eclipse' isimli ikinci deniz aracı da Marmaris'e demir attı.

Bermuda Adaları bayraklı 162,5 metre uzunluğuyla dünyanın en büyük teknelerinden biri olan Eclipse, Deniz Trafik (MarineTraffic: Global Gemi Takip İstihbaratı) verilerine göre, Yunanistan'ın Girit ve Rodos adalarının güneydoğusu üzerindeki rotayı takip ederek Marmaris'e ulaştı.

eclipse.jpg

Marmaris'e gelen Eclipse'in üzerinde iki helikopter pisti, dokuz güvertesi, bir yüzme havuzu ve füze savunma sistemine sahip olduğu öğrenildi.

SAHİL GÜVENLİK EKİPLERİ YATIN ETRAFINDA TUR ATTI

Muğla'nın Marmaris ilçesine gelen Rus milyarder Roman Abramoviç'in mega yatı 'Eclipse', yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu. Yatı görenler, anı ölümsüzleştirmek için bol bol özçekim yaptı. Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığı ekiplerinin ise botla yatın çevresinde tur atması dikkat çekti.

İNGİLİZ HÜKÜMETİNİN YAPTIRIMLARINDAN KAÇIYOR

İngiliz hükümetinin malvarlığına el koyduğu, dünya devi Chelsea Futbol Kulübü'nün sahibi, Rus iş insanı Roman Abramoviç'in 'My Solaris' isimli yatı, önce Muğla'nın Datça ilçesi açıklarına geldi.

Abramoviç'in Almanya'da tersanede inşa edilen, Bermuda Adaları bayraklı, 430 milyon sterlinlik yatı 'My Solaris', Karadağ'ın Tivat Limanı'ndan hareket edip Türkiye sularına girdi.

roman-bodrum.jpg

139 metre boyunda ve 26 metre enindeki 11 bin 247 grostonluk yatın son rotasının Bodrum olduğu öğrenildi. Helikopter iniş yeri, yüzme havuzu, 48 kabin ve 8 güvertenin bulunduğu yatta; İngiliz hükümetinin el koyduğu, dünya devi Chelsea'nin sahibi Abramoviç'in bulunup bulunmadığı ise tespit edilemedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN