Rüşvet sebebiyle yöneticiye idam cezası

Rüşvet sebebiyle yöneticiye idam cezası

Çin'de kamuya ait varlık yönetim şirketi China Huarong'un eski Genel Müdürü Bai Tienhui, "rüşvet" ve "görevi kötüye kullanma" suçlamasıyla yargılandığı mahkemede idam cezasına çarptırıldı.

Kamuya ait varlık yönetim şirketi China Huarong International Holdings (CHIH) eski Genel Müdürü Bai Tienhui, "rüşvet" ve "görevi kötüye kullanma" suçlamalarıyla yargılandığı davada idam cezasına çarptırıldı. Bai, Çin'in yolsuzlukla mücadele kapsamında son yıllarda idam cezasına çarptırılan üst düzey yöneticilerden biri oldu.

Tianjin'de görülen davada mahkeme, Bai'nin şirketteki idari konumunu kötüye kullanarak 1,1 milyar yuan (yaklaşık 151 milyon dolar) rüşvet aldığına hükmetti. Mahkeme, eski genel müdürü "rüşvet" ve "görevi kötüye kullanmak" suçlarından idam cezasına çarptırdı. Kararın gerekçesinde, Bai'nin haksız elde ettiği meblağın büyüklüğü, suçun topluma etkisi ve devletin ile halkın çıkarlarına verdiği zararın göz önüne alındığı belirtildi.

China Huarong, Çin'in Asya krizinin ardından kurduğu kamuya ait dört büyük varlık yönetim şirketinden biri olarak biliniyor. Şirket, 2021'de Citic Grup bünyesine katılarak China Citic Finansal Varlık Yönetim Şirketi adını almıştı.

ŞİTKETTE İDAM CEZASINA ÇARPTIRILAN İKİNCİ YÖNETİCİ

Bai Tienhui, yolsuzluk nedeniyle idam cezasına çarptırılan China Huarong'un ikinci yöneticisi oldu. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Lai Şiaomin, 1,79 milyar yuan (yaklaşık 247 milyon dolar) rüşvet aldığı ve 25,13 milyon yuan (yaklaşık 3,46 milyon dolar) değerinde varlığı zimmetine geçirdiği gerekçesiyle idama mahkum edilmiş ve karar bir ay sonra infaz edilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN