Rüşvet ve sahtekarlıktan yargılanıyor: Kolombiya'nın eski lideri Uribe hakim karşısında

Rüşvet ve sahtekarlıktan yargılanıyor: Kolombiya'nın eski lideri Uribe hakim karşısında

Kolombiya'nın eski lideri Uribe, hakkındaki rüşvet, tanık manipülasyonu ve usule ilişkin sahtekarlık gibi suçlamalar nedeniyle ilk kez hakim karşısına çıkartıldı. Uribe suçlamaları reddederken, iddiaların kanıtlanması halinde 12 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceği söyleniyor.

Kolombiya basınında çıkan haberlere göre, Savcı Gilberto Villarreal, ilk kez hakim karşısına çıkan eski cumhurbaşkanı Alvaro Uribe’ye rüşvet, tanık manipülasyonu ve usule ilişkin sahtekarlık suçlamasını yöneltti.

Uribe'nin avukatları ise savcının suçlamalarını reddederek, müvekkillerini suçlu gösterecek bir delil olmadığını savundu. Uribe'nin suçlu bulunması halinde 6 ila 12 yıl arasında hapse çarptırılabileceği belirtiliyor.

Eski Cumhurbaşkanı Uribe, daha önce yaptığı açıklamada, kendisine yönelik siyasi bir dava yürütüldüğünü ve suçlamaların doğru olmadığını söylemişti. Uribe, suçlu bulunması halinde Kolombiya tarihinde ceza alan ilk cumhurbaşkanı olarak kayıtlara geçecek.

NE OLMUŞTU?

Kolombiya Yüksek Mahkemesi, 2002-2010 yıllarında cumhurbaşkanlığı görevinde bulunan Uribe'ye, rüşvet, tanık manipülasyonu ve usule ilişkin sahtekarlık iddiaları dolayısıyla açılan davayı oy birliğiyle 2 Eylül 2020'de savcılık ofisine devretmişti.

Dava, eski Senatör solcu Ivan Cepeda'nın 2012'de Kongre'ye yaptığı başvuruda, Uribe'nin eski paramilislerle bağlantısı olduğunu iddia etmesiyle ve bunun araştırılması için Kongre'ye önerge vermesiyle başlamıştı.

Yüksek Mahkeme, Kongre üyesi olan Uribe'ye soruşturma açılmaması kararı almış ancak bunun yerine tanık manipülasyonu iddialarının araştırılması için eski cumhurbaşkanına dava açılmasına onay vermişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN