Rusya batıdan veri almayı durdurdu

Rusya batıdan veri almayı durdurdu

Rusya Batılı ülkelerden gelen uydu verilerini tamamen kesti. Rusya Federal Servis Başkanı Igor Shumakov, Rus meteorologları hedef göstererek EUMETSAT'tan "operasyonel bilgi" almayı bırakmaları sebebiyle şikayet etti.

Rus Devleti Batı Avrupa'dan gelen uydu hizmetlerini iptal etmesinin ardından aralarında Birleşik Krallık ve ABD'nin de bulunduğu bazı kuruluşlar Rus uzmanlarla veri paylaşmaya devam etti. Shumakov'a göre Ruslarla paylaşılan bilgiler sözde "tahmin faaliyetleri" için gerekliydi, ancak Batı uydularından gelen bilgi akışı Rus devleti tarafından kesildi.

YÖRÜNGEYE NÜKLEER SİLAH FIRLATMA TEHDİDİ

Şubat ayı ortalarında, Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı Mike Turner, istihbarata göre Rusya'nın uzayda nükleer silah konuşlandırmayı planladığını belirterek ABD ulusal güvenliğine yönelik ciddi bir tehdit olduğunu açıkladı.
ABD Başkanı'nın Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan bu bilgiyi doğruladı ve Başkan Joe Biden, yönetimine uzayda olası nükleer silah denemeleri konusunda Rusya ile müzakerelerde bulunma talimatı verdi.
Daha sonraki raporlar, Beyaz Saray'ın Kremlin'i uzay tabanlı nükleer silahları test etmekten kaçınmaya ikna etmek için Rusya ile gizli görüşmeler yürütmeye çalıştığını gösterdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN