Rusya Donetsk'e saldırdı: çok sayıda ölü ve yaralı var

Rusya Donetsk'e saldırdı: çok sayıda ölü ve yaralı var

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları devam ederken bu kez ülkenin doğusunda yer alan Donetsk hedef alındı. Rusya'nın dün gece düzenlediği saldırıları nedeniyle biri çocuk olmak üzere üç kişi hayatını kaybetti ve 12 kişi yaralandı.

Donetsk Askeri Yönetiminin bildirdiğine göre Rusya'nın Ukrayna'nın Donetsk Bölgesi'ndeki Selydove kasabasına gece düzenlediği saldırılarda biri çocuk olmak üzere üç kişi hayatını kaybetti ve 12 kişi yaralandı.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre, yaralılar arasında 4 çocuk da bulunuyor. Saldırılarda çok sayıda dairenin yanı sıra bir hastane binası da hasar gördü.

Selydove kasabası 2014'ten bu yana Rus vekil güçleri tarafından işgal edilen Donetsk şehrinin yaklaşık 45 kilometre batısında yer alıyor.

Geniş çaplı savaşın başlangıcından bu yana Rusya tarafından düzenli olarak saldırıya uğradı ve çoğu zaman kayıplarla sonuçlandı.

Donetsk Bölgesi Savcılığının bildirdiğine göre , 63 yaşındaki bir kadın ile onun 10 ve 17 yaşlarındaki iki torunu, 12 Şubat gecesi Selydove'ye Rus füzelerinin çarpması sonucu yaralandı .

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN