Rusya, Herson'dan çekildi Ukrayna bayrakları asıldı

Rusya, Herson'dan çekildi Ukrayna bayrakları asıldı

24 Şubat'tan bu yana Ukrayna'yı işgal eden Rusya, Ukrayna’dan ilhak ettiği Herson kentinden çekilmişti. Rusya'nın Herson'dan çekilmesinin ardından Ukraynalılar, Herson’daki Özgürlük Meydanı’nda Ukrayna bayrağı açtı.

Rusya Savunma Bakanlığının Rus birliklerinin Herson’dan tamamen çekildiği açıklanmasının ardından başkent Kiev’deki Ukraynalı askeri birlikler Herson’a geldi. Askerleri büyük bir coşkuyla karşılayan Ukraynalılar, Herson’daki Özgürlük Meydanı’nda bulunan Sivil Yönetim Binası önünde bir araya gelerek Ukrayna bayrağı açtı. Ukraynalı yetkililer konuya ilişkin yaptığı açıklamada şehrin neredeyse tamamının kontrol altına alındığını ancak Ukrayna halkını Rus birlikler şehirden tamamen ayrılana kadar evlerinde kalmaları konusunda uyardı.
5780646.jpg

"HERSON, RUSYA’NIN PARÇASI"

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rus ordusunun Herson’dan çekilmesinin ardından Herson’un referandumla ilhak edildiğini ve Rusya anayasasında resmiyet kazandığını vurgulayarak "Herson, Rusya Federasyonu’nun parçası. Bu statü yasalar ile belirlenmiş ve sabitlenmiş durumda. Bunda bir değişiklik yok ve olması mümkün değil" demişti.

Öte yandan, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Sözcüsü Alexander Tupun sosyal medyadan yaptığı açıklamada Herson kentinde bulunan 12 köyün Rus işgalinden kurtarıldığı paylaşımında bulunmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN