Rusya lideri Putin’den ‘Filistin’ yorumu: Gazze'de olanlara üzülmeyen taş kalplidir

Rusya lideri Putin’den ‘Filistin’ yorumu: Gazze'de olanlara üzülmeyen taş kalplidir

İsrail’in Filistin’e yönelik insan haklarını hiçe sayan saldırıları sürerken, Gazze'deki olaylara ilişkin Rusya lideri Putin, dehşet yaşandığını belirterek, "Acı çeken, kanlar içindeki çocuklara baktığınızda yumruklarınızı sıkıyorsunuz ve gözleriniz yaşarıyor. Herhangi normal bir insanın da buna tepkisi böyle olur. Eğer böyle bir tepki vermiyorsa, o zaman kalbi yoktur, taş kalplidir" ifadelerini kullandı.

24 Şubat 2022’den bu yana Ukrayna’yı işgal eden Rusya’nın Devlet Başkanı Vladimir Putin, İsrail’in Gazze’deki saldırılarına ilişkin konuştu. Moskova'da Rusya Federasyonu Sivil Odası ile gerçekleştirdiği toplantıda, Putin, Gazze'de bir dehşet yaşandığını belirterek, "Acı çeken, kanlar içindeki çocuklara baktığınızda yumruklarınızı sıkıyorsunuz ve gözleriniz yaşarıyor. Herhangi normal bir insanın da buna tepkisi böyle olur. Eğer böyle bir tepki vermiyorsa, o zaman kalbi yoktur, taş kalplidir" şeklinde konuştu.

‘DAĞISTAN’DA KIŞKIRTMA OLDU’

Putin, Rusya’ya bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'ndeki havalimanında İsrail'den gelen bir uçak nedeniyle protestocular ve güvenlik güçleri arasında yaşanan arbedeyle ilgili, olayların Rusya'da karışıklık çıkarmak isteyen ülkelerce kışkırtıldığını vurguladı. Putin, “Gazze’de yaşanan dehşet doğrultusunda bir kıvılcım yakmak kolay oluyor. Acı çeken, kanlar içindeki çocuklara baktığınızda yumruklarınızı sıkıyorsunuz ve gözleriniz yaşarıyor. Herhangi normal bir insanın da buna tepkisi böyle olur. Eğer böyle bir tepki vermiyorsa, o zaman kalbi yoktur, taş kalplidir" dedi.

ABD'nin Yahudileri destekliyormuş gibi görünmeye çalıştığını anlatan Putin, "Bir yandan da Ukrayna'daki ajanlarının elleriyle Rusya'da Yahudi katliamı örgütlemeye çalışıyorlar. Bu kesinlikle inanılmaz bir rezalet. Bu bir çeşit sapkınlıktır" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN