Rusya Noel gecesi Ukrayna'ya saldırdı

Rusya Noel gecesi Ukrayna'ya saldırdı

Rusya'yı Noel Bayramı bile durduramadı. Ukrayna'nın Herson kentine Noel gecesinde düzenlenen saldırılarda beş sivil hayatını kaybetti, aralarında 15 yaşında bir çocuğun da olduğu dokuz kişi ise yaralandı. Hayatını kaybedenler arasında 87 yaşında bir erkek ve 81 yaşındaki eşinin de olduğu ifade edildi.

Rusya, Noel gecesinde de Ukrayna'ya yönelik işgaline devam etti. Ülkenin Herson kentine saldırı düzenledi.

The Guardian'da yer alan habere göre, yetkililer saldırı nedeniyle beş sivilin hayatını kaybettiğini aralarında 15 yaşında bir çocuğun da olduğu dokuz kişinin ise yaralandığını belirtti. Hayatını kaybedenler arasında 87 yaşında bir erkek ve 81 yaşındaki eşinin de olduğu ifade edildi.

Herson Bölgesel Askeri İdaresi Başkanı Oleksandr Prokudin, son 24 saatte 71 saldırı düzenlendiğini, bunların 6’sının Shahed İHA’larıyla gerçekleştiğini belirtti.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak, sosyal medyada hesabından Herson saldırısıyla ilgili, "Düşmanın tatili yok. Düşman insanlarımızı öldürdüğü ve topraklarımızda kaldığı sürece onlar bizim için yoktur" ifadelerini kullandı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ise yaptığı açıklamada saldırıların tüm gece sürdüğünü belirterek, “Rusya'nın Herson'a yönelik saldırılarının sonuçlarının ortadan kaldırılması tüm gece sürdü. Teröristler kasıtlı olarak sivil altyapıyı ve sıradan sokakları hedef almaktadır. Bombardıman sonucu bir okul, bir kazan tesisi, hastaneler, şehir ısıtma şebekeleri ile özel ve çok katlı konut binaları hasar gördü. Aralarında bir çocuğun da bulunduğu yaralılar var. Hepsine yardım ulaştırılıyor. Maalesef hayatını kaybedenler de var. Ailelerine başsağlığı diliyorum. Gerekli tüm hizmetler ve kurtarma ekiplerimiz elektrik ve ısı tedarikini yeniden sağlamak için 24 saat çalışmaktadır” dedi.

Rus kuvvetleri, bir yıl önce Ukrayna'nın güneyindeki Dnipro nehri kıyısındaki şehri ve nehrin batı yakasını terk etti, ancak o zamandan bu yana birçok bölgeyi doğu yakasındaki mevzilerinden sürekli bombardımana maruz bıraktı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN