Rusya Ukrayna'nın başkentine saldırdı

Rusya Ukrayna'nın başkentine saldırdı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın Ukrayna'nın başkenti Kiev'e ve Harkov şehrine saldırı düzenlediği açıkladı. İnsansız hava aracı ve füze saldırılarında 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 92 kişinin ise yaralandığını belirtti.

Rusya, Ukrayna'ya yönelik saldırılarına devam ediyor. Rusya'nın bu seferki hedefi Ukrayna'nın başkenti Kiev ve Harkov şehirleri oldu.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın Kiev ve Harkov'a yönelik insansız hava aracı ve füze saldırılarında en az dört kişi öldüğünü, 92 kişi de yaralandığını açıkladı.

Saldırılarda ayrıca konut binaları ve sivil altyapıda büyük hasara yol açtığı belirtilirken, yangınlara ve elektrik kesintilerine neden olduğu ifade edildi.

Olay yerinde 500'den fazla arama kurtarma görevlisinin çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

Rusya son dönemde Ukrayna şehirlerine ve altyapısına yönelik saldırılarını yoğunlaştırmaya başladı. Ülke, 29 Aralık'ta büyük bir saldırıya uğradı ve bunun sonucunda 40 kişi öldü, 160'tan fazla kişi de yaralandı.

Zelensky'ye göre Rusya, 31 Aralık'tan bu yana Ukrayna'ya yaklaşık 170 Şahed "kamikaze" insansız hava aracı ve çok sayıda füze fırlattı. Zelensky, saldırılar hakkında,"Bunların büyük çoğunluğu sivil hedefleri hedef alıyordu" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN