Rusya WSJ muhabiri Gershkovich'in tutukluluğunu onadı

Rusya WSJ muhabiri Gershkovich'in tutukluluğunu onadı

Rusya'da casusluk iddiası nedeniyle gözaltına alınan ABD merkezli Wall Street Journal muhabiri Evan Gershkovich hakkında yeni bir karar alındı. Rusya mahkemesi Devlet Başkanı Vladimir Putin'in gazetecinin serbest bırakılması karşılığında mahkum takasına açık olduğu yönündeki son açıklamalarının ardından Gershkovich'in tutuklanmasını onadı. Bu kararla Gershkovich en az 30 Mart'a kadar parmaklıklar ardında kalacak.

Rusya Mahkemesi, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in gazetecinin serbest bırakılması karşılığında mahkum takasına açık olduğu yönündeki son açıklamalarının ardından, ABD hükümetinin haksız yere tutuklandığını düşündüğü Wall Street Journal (WSJ) muhabiri Evan Gershkovich'in tutuklanmasını onadı.

Gershkovich'in avukatlarının son itirazının Salı günü reddedilmesi gözaltına alınmasının üzerinden bir yıldan fazla süre geçen Gershkovich'in en az 30 Mart'a kadar parmaklıklar ardında kalacağı anlamına geliyor.

WSJ'de yer alan habere göre Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından orada gazeteci olarak çalışmak üzere akredite edilen 32 yaşındaki ABD vatandaşı Gershkovich, geçtiğimiz yıl 29 Mart'ta Uralların Yekaterinburg kentinde bir haber gezisi sırasında Federal Güvenlik Servisi ajanları tarafından gözaltına alınmıştı.

'ABD VE RUSYA KARŞILIKLI ANLAŞMAYA VARMALI'

Rus soruşturmacılar, Moskova'nın Lefortovo Hapishanesinde tutulan Gershkovich'e yönelik casusluk iddialarını destekleyecek kanıtları kamuya sunmadı. Moskova kendi yasalarına uygun hareket ettiğini söyledi.

Bu ayın başlarında eski Fox News sunucusu Tucker Carlson'la yaptığı röportajda Putin, ABD ile Rusya arasında Gershkovich için bir mahkum takasının tartışıldığını ancak iki tarafın bir anlaşmaya varması gerektiğini söyledi. Putin Gershkovich veya Rusya'da gözaltına alınan diğer ABD vatandaşları karşılığında Moskova'nın kimi talep ettiğini belirtmedi.

ABD'li yetkililer Putin'in esir değişimiyle ilgili açıklamaları hakkında yorum yapmaktan kaçındı ve yalnızca "Evan Gershkovich'in en başından beri asla gözaltına alınmaması gerektiğini" ve derhal serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN