Rusya'da büyük çaplı internet kesintisi yaşanıyor

Rusya'da büyük çaplı internet kesintisi yaşanıyor

Rusya'da .ru alan adını kullanan birçok siteye giriş yapılmadı. Aralarında Yandex arama motorunun bulunduğu birçok sitenin saatlerce kullanılamaması nedeniyle ülkede en büyük internet kesintilerinden biri yaşandı.

Rusya'da .ru alan adını kullanan birçok site ve uygulamanın saatlerce kullanılamaması nedeniyle en büyük internet kesintilerinden birini yaşadı.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre aralarında Yandex arama motoru, Sberbank, VKontakte sosyal medya platformunun yanı sıra devlet hizmetlerinin de bulunduğu yüzlerce web sitesine erişilemedi.

Kesintilerden yurdun dört bir yanında insanlar etkilendi. Devlet kontrolündeki Rus haber ajansı RBC'ye göre, kesintilerin çoğu Moskova, St. Petersburg, Krasnodar Krai ve Kostroma Bölgesi'nde bildirildi.

Rusya Dijital Bakanlığı, sorunların bir dizi DNS protokol uzantısıyla bağlantılı teknik bir sorundan kaynaklandığını söyledi. Bakanlık, yerel saatle 22.20 sıralarında sorunun çözüldüğünü duyurdu, ancak DNS ile ilgili bazı sorunlar güncellenen veriler alan adı sistemi genelinde dağıtılana kadar devam edebilir.

Ukrayna askeri istihbarat teşkilatı (HUR), dün akşam Rusya Savunma Bakanlığı'nın sunucusunu kapattığını duyurdu. Bu, bir Rus bilimsel araştırma merkezinin ve bir BT şirketinin hacklenmesini de içeren, Rusya'da yakın zamanda bildirilen siber saldırıların sonuncusuydu.

Ukrayna da bu tür saldırıların hedefi oldu. En yıkıcı saldırılardan birinde Rus bilgisayar korsanları Ukrayna'nın telekomünikasyon sağlayıcısı Kyivstar'ı hedef alarak geçtiğimiz Aralık ayında ülke çapında iletişim kesintilerine neden olmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN