Rusya'da Ural Nehri'ndeki baraj patladı: Binlerce ev sular altında kaldı

Rusya'da Ural Nehri'ndeki baraj patladı: Binlerce ev sular altında kaldı

Rusya'nın Orenburg bölgesindeki Orsk şehrinde bir barajın patlaması sonucu 2 bin 400'den fazla ev sular altında kaldı. Dün akşam saatlerinde Ural Nehri'ndeki bir barajın kısmen yıkılmasıyla sel meydana geldi. Bu sel felaketi sonucunda, 4 bin 258 evin bulunduğu bölgede yaklaşık 11,000 kişi mahsur kaldı. Tahliye çalışmaları devam ederken, selin etkilediği bölgelerde su seviyeleri 4 metreye kadar yükseldi.

Rusya'nın Orenburg bölgesindeki Orsk şehrinde bulunan bir barajın dün akşam saatlerinde kısmen yıkılması sonucu sel felaketi yaşandı.

Orenburg bölge basın servisinin açıklamasına göre, Ural Nehri'ndeki barajın yıkılmasıyla birlikte bölgedeki birçok ev sular altında kaldı. Yaklaşık 11 bin kişi sel suları nedeniyle mahsur kaldı. Şu ana kadar 3 kişinin cesedine ulaşıldı.

s5s5s559.jpg

Kurtarma ekipleri, mahsur kalanları tahliye etmek için çalışmalarına devam ediyor. Sel suları nedeniyle 2 binin üzerinde ev sular altında kaldı ve 4 binden fazla kişi tahliye edildi. Ayrıca, 31 mahallede 47 köprü ve 106 yol ulaşıma kapandı.

fsd5a5sf5a.jpg

Elektrik kesintileriyle başa çıkılmaya çalışılırken, barajın tamamen yıkılma tehlikesi olduğu belirtiliyor. Yetkililer, Ural Nehri'ndeki su seviyesinin tehlikeli seviyelere yaklaştığını duyurdu. Acil Durum Bakanlığı, kurtarma ve barajın tamiratı için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN