Rusya'dan Fransa'ya tehdit: Sonuç sadece siyasi olmaz

Rusya'dan Fransa'ya tehdit: Sonuç sadece siyasi olmaz

Rusya Dışişleri'nden bir yetkili, Fransa'nın Ukrayna'ya asker göndermesi halinde Rusya'nın tepkisinin sadece siyasi olmayacağını söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Fransa'nın Ukrayna'ya askeri güç göndermesi halinde Moskova'nın tepkisinin sadece siyasi olmayacağını açıkladı. RIA haber ajansının aktardığına göre, Bakanlığın Avrupa Dairesi Başkanı Artyom Studnikov, Fransa'nın böyle bir adım atması durumunda alınacak önlemleri netleştirmemekle birlikte, Paris'i ciddi şekilde uyardıklarını belirtti.

Reuters'ta yer alan habere göre; Studnikov, Fransız kuvvetlerinin Ukrayna'ya gönderilmesinin iki nükleer silahlı ülke arasında çatışma riskini artıracağını vurguladı. Bu uyarı, Fransa Savunma Bakanlığı'nın Ukrayna'ya 2 bin askerden oluşan bir birlik gönderme hazırlığında olduğu iddialarının ardından geldi.

FRANSA'NIN ASKER GÖNDERME PLANLARI

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı hem iç politikada hem de cephede daha saldırgan bir tutum sergilediğini belirtti. Macron, "Rusya'nın yenilgiye uğratılmasının Avrupa'da güvenlik ve istikrar için vazgeçilmez olduğuna inanıyoruz. Ukrayna'ya asker gönderme konusunun göz ardı edilemeyeceğini söylüyoruz" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN