Rusya'dan Harkov'a füze saldırısı: Enkaz altında insanlar var

Rusya'dan Harkov'a füze saldırısı: Enkaz altında insanlar var

Rusya'nın Ukrayna'nın başkenti Kiev'e ve ülkenin ikinci büyük şehri Harkov'a füze saldırısı düzenledi. Saldırıda çok sayıda kişinin yaralandığı ve her iki şehirdeki konutların yanı sıra doğalgaz boru hattına da zarar verdiği açıklandı. Harkov Belediye Başkanı Ihor Terekhov, "Harkov'u yenden vuruyorlar. Enkaz altında insanlar var" dedi.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarında bu sefer hedef başkent Kiev ve ikinci büyük şehir Harkov oldu. Düzenlenen füze saldırısında çok sayıda kişinin yaralandığını ve her iki şehirdeki konutların yanı sıra doğalgaz boru hattına da zarar verdiği açıklandı.

Reuters'ta yer alan habere göre, başkentin Solomianskyi ve Sviatoshynskyi bölgelerinde yedi kişinin yaralandığını belirten Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko Telegram mesajlaşma uygulamasına yaptığı açıklamada, saldırıda çok sayıda dairenin ateşe verildiğini söyledi.

Kiev'deki askeri idarenin başkanı ve çevre bölgedeki mevkidaşı Serhiy Popko, Telegram'da hava savunma sistemlerinin Rusya'nın füze saldırısını püskürttüğünü belirtti. Popko, başkentin merkezinin batısındaki Sviatoshyn'de çok sayıda arabanın alev aldığını söyledi.

rusya1.jpg

Reuters tanıklarının Kiev ve çevresinde çok sayıda patlama sesi duyduğunu bildirdiği sırada Milletvekili Iryna Geraschenko Telegram'da "Güçlü patlamalar yaşandı, evimiz titriyordu" dedi.

HARKOV'DA İNSANLAR ENKAZ ALTINDA KALDI

Ukrayna'nın kuzeydoğusundaki Harkov şehrinin Belediye Başkanı Ihor Terekhov, Rusya'nın da şehri hedef aldığını söyledi.

Telegram'da açıklama yağan Terekhov, "Kharkiv'i yeniden vuruyorlar, zaten çok sayıda patlama oldu" dedi.
Harkov'da bir konut binasının vurulduğu belirtirken, "Enkaz altında insanlar var" dedi.

Kent polisi, saldırı sonucunda bir doğalgaz boru hattının yandığını ve yaralananlar arasında çocukların da bulunduğunu söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN