Rusya'nın Harkov'a saldırısı 11 bin kişiyi elektriksiz bıraktı

Rusya'nın Harkov'a saldırısı 11 bin kişiyi elektriksiz bıraktı

Ukrayna Enerji Bakanlığı bu sabah Rusya tarafından Harkov'a düzenlenen saldırıda 11 bin kişinin elektriksiz kaldığını açıkladı. Saldırıda Harkov'da hayatını kaybedenlerin sayısının 5'e, yaralananların sayısının ise 51'e yükseldiği belirtildi.

Rusya bu sabah saatlerinde Ukrayna'nın Harkov, Kiev, Sumi ve Dnipro şehirlerine füze saldırısı düzenledi.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre, saldırı nedeniyle hayatının kaybedenlerin sayısı 5'e, yaralı sayısı ise 51'e yükseldi.

Ukrayna Enerji Bakanlığı saldırı nedeniyle Harkov'da 11 bin kişinin elektriksiz kaldığını bildirdi. Enerji Bakanlığı saldırı nedeniyle Harkov'da trafo merkezleri, elektrik dağıtım noktası ve güç kablolarının zarar gördüğünü belirtti.

Harkov Belediye Başkanı Ihor Terekhov yaptığı açıklamada, saldırı ve dondurucu soğuklar nedeniyle şehrin bazı kısımlarında su, elektrik ve ısının bulunmadığını söyledi.

Ukrayna'nın devlete ait enerji devi Naftogaz'a göre şehirdeki orta basınçlı gaz boru hattı da hasar gördü. Naftogaz Harkov'daki hasarın, şimdiye kadar gaz altyapısında görülen en ciddi hasar seviyesinde olduğunu söyledi. Naftogaz saldırı sonrası çıkan yangının söndürüldüğünü, onarım çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Harkov bölgesinde saldırı sonrası onarım çalışmaları devam ediyor.

Ukrayna'nın devlete ait enerji operatörü Ukrenergo da Rus saldırılarının Dnipro Bölgesi'nde 14 binden fazla insanı elektriksiz bıraktığını, ancak arzın yeniden sağlandığını bildirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN