'Sağlığı giderek kötüleşiyor' iddiası: Putin veliahtını seçti

'Sağlığı giderek kötüleşiyor' iddiası: Putin veliahtını seçti

Ukrayna'ya karşı başlattığı savaşta bir yılın sonuna yaklaşılırken, Rusya lideri Putin, sağlık sorunları olduğu iddialarıyla gündemde. İddiaları destekleyen Rus siyaset bilimci ve tarihçi Solovey, 2023'ün, Putin’in görevde kalacağı son yıl olabileceğini belirterek, Rus liderin şimdiden halef adaylarını değerlendirdiğini açıkladı. Solovey, Putin'in halefi olması en muhtemel isimden bahsetti.

Geçtiğimiz şubatta Ukrayna'ya yönelik işgal operasyonu başlatan Rusya'nın Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sağlık durumu ile ilgili bir süredir devam eden spekülasyonlara ilişkin Rus siyaset bilimci ve tarihçi Valeri Solovey, bazı açıklamalarda bulundu. Solovey, Putin’in sağlık durumunun kötü olduğunu iddia etti.

2023'ün, Putin’in görevde kalacağı son yıl olabileceğini söyleyen Solovey, "Putin, savaşa devam edebilmek için Batı’nın kanser ilaçları ve tedavileriyle hayata tutunuyor. Fakat hiçbir ilaç sonsuza dek başarı sağlamaz" ifadelerini kullandı. Rus siyaset bilimci, Putin’in kanser tedavisi gördüğünü öne sürerek, "Putin, Rusya'nın sağlayamadığı, en gelişmiş tedavi yöntemlerini kullanıyor. Bu tedavi yöntemleri çok başarılı oldu" dedi.

1-006.jpgDimitri Patrushev

HALEFLİK İÇİN İLK İSİM OĞUL PATRUSHEV

Solovey, Putin’in yerine geçecek isimlerin de belirlendiğini ileri sürdü. Solovey’e göre, Putin’in halef olarak seçmeyi planladığı isimlerden en öne çıkanı, şu anda tarım bakanı olarak görev yapan 45 yaşındaki Dimitri Patrushev. Rus istihbarat birimi FSB’nin eski başkanı olan ve batı karşıtlığıyla da bilinen Nikolai Patrushev’in oğlu olan Dimitri Patrushev’in kamuoyu tarafından pek tanınmadığı biliniyor.

1-007.jpgAlexei Dyumin

ESKİ KORUMASI DA ADAYLAR ARASINDA

Solovey, bir diğer adayın ise 50 yaşındaki Alexei Dyumin olduğunu söyledi. Putin’in eski bir koruması olan Dyumin daha sonra savunma bakanlığı yardımcılığını üstlenmişti. Dyumin, Tula bölgesinin valisi olarak görev yapıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN