Savaş karşıtı Rus gazeteci Kara-Murza’ya 25 yıl hapis

Savaş karşıtı Rus gazeteci Kara-Murza’ya 25 yıl hapis

Putin'in savaş kararına karşı çıkmaktan gurur duyduğunu vurgulayan muhalif gazeteci Vladimir Kara-Murza, "vatana ihanet" ve "Rus ordusu hakkında yalan haber yayma" suçlamasıyla yargılandığı mahkemece 25 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Rusya'da "vatana ihanet" ve "Rus ordusu hakkında yalan haber yayma" suçlamasıyla yargılanan savaş karşıtı Rus gazeteci ve aktivist Vladimir Kara-Murza'nın davasında karar duruşması görüldü.

Başkent Moskova'daki mahkeme, İngiltere vatandaşlığı da bulunan Kara-Murza'yı "Rus ordusu hakkında yalan haber yayma" ve "vatana ihanet"ten suçlu buladu.

Muhalif gazeteci, 25 yıl hapis ve 400 bin ruble (yaklaşık 5 bin dolar) para cezasına çarptırıldı.

NE OLMUŞTU?

Kara-Murza, 11 Nisan 2022’de ABD Merkezli basın kuruluşu MSNBC televizyon kanalının yayınına katılmış, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Ukrayna operasyonları sırasında Rus kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini ifade etmişti. Yayın sırasında tehlike altında olduğunu ifade eden Kara-Murza, savaşa karşı olan duruşu hakkında "Olmam gereken nokta burası" demişti.

Kara-Murza, yayının ardından Rus istihbaratı tarafından Moskova’da gözaltına alınmıştı. Kara-Murza geçen hafta yaptığı son açıklamasında ise Putin’in "diktatörlüğüne" ve Ukrayna’ya asker gönderme kararına karşı çıkmaktan gurur duyduğunu söylemişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN