Seçim uğruna tarihi camiyi yıktılar! Yerine öyle bir şey yapıldı ki…

Seçim uğruna tarihi camiyi yıktılar! Yerine öyle bir şey yapıldı ki…

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Ayodhya’da Hindu topluluğu tarafından yıkılan Babür Camisi’nin yerine inşa edilen bir tapınağın açılışını gerçekleştirdi. Tapınak, 217 milyon dolarlık bir maliyetle inşa edilirken, çevredeki insanların evleri ve iş yerleri yıkılarak el konuldu..

Başbakan Modi, Hindu tanrısı Ram için inşa edilen tapınağın açılış törenine on binlerce kişinin katıldığı bir törenle katıldı. Tapınağın yerinde 16. yüzyılda Babürlüler tarafından inşa edilen Babür Camisi bulunuyordu, ancak 1992 yılında tapınak bir grup Hindu tarafından yıkıldı. Bu olay sonrasında ülke genelinde başlayan protestolarda yaklaşık 2 bin kişi hayatını kaybetti..

img-1758.jpeg

Hindu topluluğu, Ram’ın bu noktada doğduğuna ve Babür Camisi’nin inşa edilmeden önce burada bir Ram tapınağı bulunduğuna inanıyor. Caminin yıkılmasından bu yana Hindu milliyetçisi siyasetçiler, burada Ram için bir tapınak yapma sözü vermişti. Bu hareket, Modi’nin bugünkü iktidar partisi olan Bharatiya Janata Partisi’nin 1990’larda siyaset sahnesine güçlenerek girmesini sağlamıştı.

img-1757.jpeg

Üç katlı tapınağın inşası 217 milyon dolara mal oldu ve Ram’ın 130 cm boyunda bir heykeli de yapıldı. Bu tapınağın açılış törenine muhalefet partisi üyeleri büyük ölçüde katılmazken, bazıları da Modi’nin siyasi çıkarları için tapınağı kullandığını iddia etti.

img-1756.jpeg

Bugün gerçekleştirilen açılış töreninde dini sözler tekrarlandı ve ateş etrafında dini ritüeller gerçekleştirildi. Bu ritüellerin, Ram’ın heykel veya fotoğraflarına kutsal bir yaşamın zuhur edeceğine inanıldığı ifade edildi. Modi, tapınağın sadece ilk katını açtı.

img-1759.jpeg

Tapınağın tamamlanmasıyla birlikte yetkililerin günlük 150 bin ziyaretçi çekeceği düşünülüyor. Bu nedenle kent, büyük altyapı yatırımlarıyla buna hazırlık yapıyor. Son dönemde yeni bir havalimanı ve tren garı açıldı, birkaç yeni otel inşa edildi. Hükümet, Saryu Nehri üzerinde bulunan bu sakin kentin dönüşümü için 3 milyar 850 milyon dolarlık bir kaynak ayırdı.

Ancak bazı Ayodhya sakinleri, bu büyük dönüşüm nedeniyle evlerinin, iş yerlerinin ve bazı dini yapıların yıkıldığını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN