Seferberlikten kaçılır mı, nasıl kaçılır? Ruslar askerlikten kaçma yollarını arıyor

Seferberlikten kaçılır mı, nasıl kaçılır? Ruslar askerlikten kaçma yollarını arıyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in seferberlik kararını açıklaması ile birçok Rus askerlikten nasıl kaçabileceğini araştırmaya başladı. Ülkeyi terk etmeyi düşünen birçok Rus farklı ülkelere gidebilmenin yollarını araştırıyor. Uçak biletleri hakkında araştırmalar hız kazanırken Google arama motorunda çarpıcı ifadelerde aratılmaya başladı. İşte merak ettiğim konu hakkındaki tüm detaylar…

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kısmi seferberlik ilanı sonrasında askerden kaçmak isteyen Ruslar çözüm yolları aramaya başladı. Google arama motorunda araştırma yapan birçok Rus dikkat çeken konularda araştırma yapmaktadır.  Google Trend arama verilerine bakıldığında Rusya'dan nasıl kaçılır? sorusunun Trend olduğu belirlendi. Bununla birlikte “Kol nasıl kırılır?” “Askerliği nasıl ertelerim?” “Rusya'dan nasıl kaçarım?” soruları da en çok araştırılanlar arasında yer alıyor. Seferberlik ihtimalinin açıklanması ile birlikte birçok Rus vatandaşı da soluğu havalimanlarında aldı. Moskova İstanbul seferleri uçak bileti fiyatları ise 30 bin TL'ye kadar yükseldi.Pegasus Hava Yolları 21 Eylül Çarşamba günü Moskova İstanbul arasındaki uçuşlarda yer olmadığını açıkladı.

RUS VATANDAŞLAR ÜLKELERİNİ TERK EDİYOR

Ukrayna Rusya Savaşı'nda büyük kayıplar veren Rusya şimdilerde savaş için gönderecek asker bulmakta zorlanıyor.Bununla birlikte hapishanelerden adam toplamaya çalışan ve kiliselerde gönüllü asker toplamaya başlayan Rusya bu seferde kısmi seferberlik ilan etti. Batının Rusya yok etmeye çalıştığını ifade eden Putin, Ukrayna'da işgal ettikleri toprakların güvenliğini sağlamak için kısmi seferberlik kararı aldığını açıkladı. Putin tarafından yapılan açıklamanın ardından seferberlikten kaçmak isteyen birçok Rus ülkelerini terk etmenin yolunu aramaya başladı.

Ruslar ülkeyi terk ediyor

GOOGLE TRENDLERİ DİKKAT ÇEKTİ

Açıklamalarının ardından seferberliğe katılmak istemeyen birçok Rus çözümü ülkeyi terk etmekte buldu. Google üzerinden yaptıkları araştırmalar sonrasında ortaya çıkan ifadeler ise oldukça şaşırttı. Google trendleri düşen arama sonuçlarında“Kol nasıl kırılır?”, “Askerliği nasıl ertelerim?” ve “Rusya’dan nasıl kaçarım?” soruları oldukça dikkat çekti.

MOSKOVA İSTANBUL BİLETLERİ TÜKENDİ

Seferberlik ihtimalinin açıklanmasının ardından birçok Rus vatandaşı soluğu havalimanlarında aldı. Bu olayın üzerine Moskova İstanbul seferlerinde uçak bileti fiyatları 30 bin TL'ye kadar yükseldi. Pegasus Hava Yolları'nın 21 Eylül Çarşamba günü yapacağı Moskova-İstanbul seferlerinde ise boş yer kalmadı. 22 Eylül Perşembe günü yapılacak olan 14 seferde ise sadece bir tanesini de yer bulunmaktadır. Düzenlenen sefer biletlerinin fiyatı ise 29 bin TL'nin üzerinde yer alıyor. Türk Hava Yolları Moskova İstanbul uçak bileti için fiyatları 50 bin TL'ye yükseltti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN