Seri bebek katili davasında karar: En fazla bebek öldüren seri çocuk katili oldu

Seri bebek katili davasında karar: En fazla bebek öldüren seri çocuk katili oldu

İngiliz hemşire Lucy Letby, yedi bebeği öldürmek ve altı bebeği öldürmeye teşebbüs etmekten aldığı mahkumiyet kararını bozdurma girişiminde başarısız oldu. Letby, İngiltere'nin modern tarihinde en fazla bebek öldüren seri çocuk katili olarak biliniyor. Çalıştığı yeni doğan ünitesinde bir yıl içinde yaşanan 13 bebeğin ölümünde, her seferinde Letby nöbetteydi.

İngiliz hemşire Lucy Letby, yedi bebeği öldürmek ve altı bebeği öldürmeye teşebbüs etmekten aldığı mahkumiyet kararını temyiz etme girişiminde başarısız oldu. Bugün görülen duruşmada Temyiz Mahkemesi, Letby'nin mahkumiyet kararını bozdurma talebini reddetti. Letby, duruşma hakiminin yargılama sırasında yaptığı başvuruları yanlışlıkla reddettiğine dair dört temyiz gerekçesi sunmuştu. Ancak bu gerekçeler mahkeme tarafından kabul edilmedi. Yasal nedenlerden dolayı mahkeme, daha fazla ayrıntı vermedi.

CİNAYETE TEŞEBBÜS SUÇUNDAN YENİDEN YARGILANACAK

Lucy Letby, önümüzdeki ay Manchester Crown Court'te cinayete teşebbüs suçundan yeniden yargılanacak. Bu yargılama, Letby'nin suçlamalara karşı ikinci kez savunma yapacağı önemli bir duruşma olacak.

NE OLMUŞTU?

NTV'de yer alan habere göre; Letby, İngiltere'nin modern tarihinde en fazla bebek öldüren seri çocuk katili olarak biliniyor. 33 yaşındaki hemşire, bir sene içinde çalıştığı yeni doğan ünitesinde 13 bebeğin ölümünden sorumlu tutuldu. Bu ölümlerin her birinde Letby nöbetteydi. Bu durum, dikkatleri üzerine çekti ve geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı. Sonuç olarak Letby, yedi bebeği öldürmekten ve altı bebeği öldürmeye teşebbüs etmekten suçlu bulundu.

TOPLUMDA YARATTIĞI ETKİ

Lucy Letby'nin mahkumiyeti, hemşirelik mesleği ve sağlık hizmetleri açısından derin bir güven kaybına yol açtı. Letby'nin çalıştığı hastanede yaşanan ölümler, sağlık personeline duyulan güveni sarstı ve benzer olayların yaşanmaması için çeşitli önlemler alınmasına neden oldu. Letby'nin temyiz başvurusunun reddedilmesi, adaletin yerini bulduğunu düşünen aileler ve toplum için bir rahatlama olarak değerlendirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN