Sierra Leone'de uyuşturucuyla mücadelede ‘acil durum’

Sierra Leone'de uyuşturucuyla mücadelede ‘acil durum’

Sierra Leone'de son yıllarda genç nüfus arasında artan uyuşturucu tüketimine karşı harekete geçen ülke yetkililerinin "ulusal acil durum" ilan ettiği bildirildi.

Ulusa sesleniş konuşmasında uyuşturucuyla mücadele planlarını açıklayan Sierra Leone Cumhurbaşkanı Julius Maada Bio, ülkesinde gençler arasında yaygınlaşan tüketim nedeniyle "ulusal acil durum" ilan etti.

Ülkenin şu anda uyuşturucu ve uyuşturucu bağımlılığının yıkıcı etkisi nedeniyle varoluşsal bir tehditle karşı karşıya olduğunu belirten Bio, bu nedenle hükümetin bu soruna karşı acil harekete geçtiğini vurguladı. Bio, gençler arasında yaygınlaşan "kush" ismindeki uyuşturucu kullanımı nedeniyle "ulusal acil durum" ilan ettiklerini ekledi.

Hükümetin uyuşturucu kaçakçılığı şebekelerini çökertmek için çalıştığını aktaran Bio, "Devlet kurumları ve sivil toplum kuruluşlarını içeren bir görev gücü; önleme, tedavi, sosyal hizmet desteği, kolluk kuvvetleri ve toplum katılımından sorumlu olacak" dedi.

BİR ÜLKEDE DAHA ACİL DURUM İLAN EDİLMİŞTİ

Esrara benzer etkilere sahip kimyasal maddelerin bir karışımı olan "kush", Sierra Leone ve Liberya gibi Batı Afrika ülkelerinde birkaç yıldır yaygın şekilde kullanılırken, Liberya'da da geçenler arasında yaygın olan "kush" nedeniyle ocakta "ulusal sağlık acil durumu" ilan edilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN