Şili’de pusuya düşürülen polisler için milli yas ilan edildi

Şili’de pusuya düşürülen polisler için milli yas ilan edildi

Şili’de aldıkları acil durum ihbarının ardından olay yerine giden üç polisin pusuya düşürülerek öldürülmesinin ardından ülke lideri Boric, üç günlük milli yas ilan etti.

Şili’nin Canete kentinde geçtiğimiz gün aldıkları ihbar üzerine olay yerine giden üç polisin araçları içinde kurşunlanıp ateşe verilmesinden sonra, Devlet Başkanı Gabriel Boric, üç günlük milli yas ilan etti.

Sahte ihbarla polislere yapılan saldırının nedeni henüz bilinmezken, olaya ilişkin geniş çaplı soruşturma başlatıldığı bildirildi.

‘MESELE İKTİDAR YA DA MUHALEFET DEĞİL’

Olayın ardından konuşan Boric, “Bugün tüm ülke yas tutuyor. Kalp kırıklığı, üzüntü ve öfke var. Ancak bu duygular bizi durdurmuyor aksine harekete geçiriyor. Suçluların peşine düşecek, onları bulacak ve yargılayacağız. Onlar adalete teslim olacaklar. Bunun için polis güçlerimize vereceğiniz sınırsız desteğin yanı sıra iyi şey birlik olmaktır” dedi.

Şili lideri ayrıca, “Burada söz konusu olan sağ ya da sol, iktidar ya da muhalefet değil, söz konusu olan adaleti sağlamak için tek bir güç olarak birlikte hareket etmektir. Her bir polis memurunun ve polis memurunun yanındayız. Polislerimiz huzur içinde yatsınlar” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN