Sınır Tanımayan Doktorlar: Temiz su yetersizliği nedeniyle Filistinliler için yaşam koşulları umutsuz

Sınır Tanımayan Doktorlar: Temiz su yetersizliği nedeniyle Filistinliler için yaşam koşulları umutsuz

Gazze'nin Refah kentindeki Filistinliler için temiz su yetersizliği krizi, Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) tarafından yapılan açıklamayla bir kez daha gündeme geldi. MSF'nin belirttiğine göre, temiz suyun yetersizliği nedeniyle yaşam koşulları "umutsuz" bir hal aldı. Filistinliler, su kamyonları önünde sıraya girerek su temin etmeye çalışıyorlar.

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF), Gazze'nin güneyindeki Refah kentindeki Filistinlilerin temiz su eksikliği nedeniyle umutsuz bir durumda olduğunu açıkladı.

MSF tarafından yapılan yazılı açıklamada, temiz su yetersizliği sebebiyle Filistinlilerin yaşam koşullarının kritik bir noktada olduğu belirtildi. Yüzlerce Filistinlinin su kamyonları önünde sıraya girdiği ifade edilen açıklamada, MSF ekiplerinin günde yaklaşık 20 bin kişi için ortalama 110 bin litre su ulaştırdığı kaydedildi. Ancak, temiz su kaynaklarının yetersizliğine dikkat çekilerek, bu durumun bağışıklık sisteminin zayıflamasına ve cilt hastalıkları, grip, dehidrasyon, ishal gibi sağlık sorunlarının artmasına neden olduğu belirtildi.

Açıklamada ayrıca, yakıt kıtlığı nedeniyle su dağıtımının ve ulaştırmasının zor olduğu vurgulanırken, su dağıtma noktalarının bombalanması ve altyapının zarar görmesi gibi sorunlardan da bahsedildi.

MSF'nin açıklamasıyla birlikte, Gazze'nin su krizinin aciliyeti ve ciddiyeti bir kez daha gündeme geldi. Gazze'deki Filistinlilerin yaşadığı su sıkıntısı ve sağlık sorunlarına dair uluslararası toplumun dikkatini çekme çabaları devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN