Solingen'deki ırkçı saldırıda ailesi katledilmişti: Mevlüde Genç’in vefatı Türkiye ve Almanya'yı yasa boğdu

Solingen'deki ırkçı saldırıda ailesi katledilmişti: Mevlüde Genç’in vefatı Türkiye ve Almanya'yı yasa boğdu

Almanya'da ırkçılar tarafından kundaklanan evlerinde ailesinden 5 kişiyi kaybeden Mevlüde Genç'in yaşamını yitirmesi Türkiye ve Almanya'yı yasa boğdu. İYİ Parti Lideri Meral Akşener, Genç'in hayatını ırkçılıkla mücadeleye adadığını belirtti. Almanya Başbakanı Olaf Scholz Genç ailesine başsağlığı diledi. Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu da Genç'in ırkçılıkla mücadelenin sembolü olduğunu söyledi. Kuzey Ren Vestfalya Başbakanı Armin Laschet de taziye dileklerini iletti.

Mevlüde Genç, 29 Mayıs 1993'te Almanya'nın Solingen kentinde beş ırkçı Alman tarafından kundaklanan evlerinde iki kızı, iki torunu ve bir yeğenini kaybetmişti. Nefret söylemleri yerine dostluk ve barış mesajları vererek büyük takdir toplayan Genç, 79 yaşında hayatını kaybetti.

VERDİĞİ MESAJLAR DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Oğlu Kamil Genç, sabaha karşı yaptığı açıklamada, annesinin fenalaşarak acil servise kaldırıldığını belirtti, ardından da vefat haberini duyurdu. Mevlüde Genç, Almanya'da İkinci Dünya Savaşı sonrası en büyük ırkçı saldırılardan biri olarak kabul edilen Solingen faciasından sonra topluma barış ve sevgi mesajları verdi. Mevlüde Genç'e toplumsal barışı teşvik eden açıklamaları nedeniyle çok sayıda ödül verildi.

SCHOLZ: BAŞINIZ SAĞ OLSUN

Almanya Başbakanı Olaf Scholz da Genç ailesine başsağlığı diledi. Scholz Twitter'dan "Mevlüde Genç bugün vefat etti. Mevlüde Genç uzlaşının sesi olarak unutulmayacak. Mevlüde Genç 1993 yılında Solingen'de aşırı sağcıların kundaklama saldırısında iki kızını, iki torununu ve bir yeğenini kaybetti. Ailesine başsağlığı diliyorum, başınız sağ olsun" paylaşımı yaptı.

AKŞENER'DEN TAZİYE MESAJI

Genç'in vefatıyla ilgili çok sayıda isim taziye mesajı yayımladı. İYİ Parti Lideri Meral Akşener, Almanya'nın Solingen şehrinde 1993 yılında yapılan ırkçı saldırıda 2 kızı, 2 torunu ve yeğeni öldürülen Mevlüde Genç’in vefatı nedeniyle bir taziye mesajı yayınladı. Akşener, sosyal medya hesabından yaptığı taziye paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

29 yıl önce Solingen'deki vicdansız saldırıda 5 canını kaybeden ve hayatını ırkçılıkla mücadeleye adayan Mevlüde Genç hanımın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Merhumeye Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun.

DAVUTOĞLU: IRKÇILIKLA MÜCADELENİN SEMBOLÜYDÜ

Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu da taziye mesajında, "29 yıl önce Solingen’de ırkçı katiller, ailesinden 5 kişiyi hayattan kopardı. O günden bu yana ırkçılıkla mücadelenin sembolüydü. Mevlüde Genç'in vefatını büyük üzüntüyle öğrendim. Merhumeye Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı dilerim. Ruhu şad, mekânı cennet olsun." dedi.

dddd.jpg

LASCHET: NEFRET YERİNE UZLAŞMA ÖRNEĞİ VERDİ

Kuzey Ren Vestfalya Başbakanı Armin Laschet Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Mevlüde Genç'in bu sabah vefat etmesine çok üzüldüm. Tanıdığım en etkileyici kadınlardan biriydi. Nefret yerine uzlaşma örneği verdi. 2018 yılında Mevlüde Genç Ödülü'nü verdik. Onu her zaman hatırlayacağım" ifadelerini kullandı.

Mevlüde Genç’in cenazesi Almanya'dan Türkiye getirilerek Amasya'nın Merzifon köyünde toprağa verilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN