Son ankete göre Haley yüzde 58 Biden yüzde 42... Haley, Biden'a karşı daha şanslı ama Cumhuriyetçiler Trump’ı istiyor

Son ankete göre Haley yüzde 58 Biden yüzde 42... Haley, Biden'a karşı daha şanslı ama Cumhuriyetçiler Trump’ı istiyor

ABD'deki başkanlık seçimlerine dair son anket sonuçları, politika sahnesinde dikkat çekici bir tabloyu ortaya koyuyor. Marquette Hukuk Fakültesi'nin yaptığı araştırma, eski Başkan Donald Trump'ın mevcut Başkan Joe Biden'a karşı küçük bir üstünlüğe sahip olduğunu gösterirken, asıl sürpriz Nikki Haley'in Biden karşısında elde ettiği ezici üstünlük oldu.

ABD'nin siyasi sahnesi, Marquette Hukuk Fakültesi tarafından yapılan son anketin sonuçlarıyla bir kez daha sarsıldı. Kasım ayında gerçekleşecek başkanlık seçimlerine dair yapılan ankette, Cumhuriyetçi Parti'nin potansiyel adayı eski Başkan Donald Trump'ın, mevcut Başkan Joe Biden karşısında yüzde 51'e yüzde 49'luk bir üstünlüğe sahip olduğu görüldü.

Anket, olası seçmenler bazında incelendiğinde Trump'ın üstünlüğünün bir puan daha artarak yüzde 52'ye ulaştığını, Biden'ın ise yüzde 48'e düştüğünü ortaya koydu.

ANKETTE HALEY SÜRPRİZİ

Ancak dikkat çekici bir diğer sonuç, Cumhuriyetçi Parti'nin başka bir potansiyel adayı, ABD'nin eski Birleşmiş Milletler Büyükelçisi ve eski Güney Carolina Valisi Nikki Haley'in, aynı ankette Biden karşısında yüzde 58 gibi ezici bir üstünlükle öne çıktığı oldu. Biden'ın bu denklemdeki oranı yüzde 42'ye düşerken, Haley'in popülaritesinin, partinin içinde Trump'ın gölgesinde kalmasına rağmen, genel seçmen nezdinde daha yüksek olduğu gözlemlendi.

Cumhuriyetçi Parti içinde yapılan adaylık tercihi sorusunda ise kayıtsız seçmenlerin büyük çoğunluğu yüzde 73 ile Trump'ı desteklerken, Haley'e destek yüzde 15'te kaldı.

Demokrat Parti tarafında ise Biden, yüzde 66 ile ön seçim tercihlerinde hala güçlü bir lider konumunda. Ancak partinin yüzde 27'sinin hala kararsız olduğu belirtildi.

SEÇMENLERİN POLİTİKA TERCİHLERİ

Seçmenlerin politika tercihlerine dair görüşleri de ankette yer aldı. Trump, göç, sınır güvenliği ve ekonomi gibi konularda daha fazla güven kazanırken, Biden'ın kürtaj politikası, sağlık ve sosyal güvenlik hizmetleri konularında daha avantajlı olduğu vurgulandı.

Bu sonuçlar, ABD'nin siyasi geleceğine dair önemli ipuçları sunarken, Cumhuriyetçi Parti içindeki adaylık yarışının ve Demokrat Parti'deki Biden'ın konumu üzerine yeni tartışmaları da beraberinde getiriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN