Rusya, Avrupa Konseyi'nden çıkartıldı

Rusya, Avrupa Konseyi'nden çıkartıldı

Avrupa Konseyi, Rusya'yı üyelikten çıkarma kararı aldı. Yapılan toplantıda 42 ülke Rusya'nın Avrupa Konseyi'nden çıkartılması kararını onaylarken Rusya ve Ermenistan karara karşı oy kullandı. Türkiye çekimser kaldı, Azerbaycan oylamaya katılmadı.

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Ukrayna harekatı nedeniyle kınadığı Rusya’ya uygulanacak yaptırımları değerlendirmek için toplanmıştı. İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio yaptığı açıklamada, “İtalya’nın başkanlığını yürüttüğü Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Rusya Federasyonu’nu üyelikten çıkarma kararı aldı” dedi. Maio “İtalya, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı uluslararası hukukun ciddi bir ihlalini oluşturan kabul edilemez askeri saldırganlığı ışığında bunu gerekli bir önlem olarak görüyor” dedi.

TÜRKİYE ÇEKİMSER KALDI

Rusya’nın Konsey’den çıkartılma kararına 42 ülke destek verirken, Ermenistan ve Rusya karşı oy kullandı. Türkiye’nin çekimser kaldığı oylamaya Azerbaycan ise katılmadı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (18)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
18 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN