Türkiye'nin çekimser kalmasına DEVA partisinden tepki: Bu tutum mu samimiyet örneği?

Türkiye'nin çekimser kalmasına DEVA partisinden tepki: Bu tutum mu samimiyet örneği?

DEVA Partili Yeneroğlu, Türkiye'nin, Rusya'nın Avrupa Konseyi üyeliğinin askıya alınması oylamasında çekimser kalmasını "Cumhurbaşkanı bir taraftan 'Batı sadece nasihat çekiyor' ve kararlı duruş sergilemiyorlar derken, Rusya'nın Avrupa Konseyi üyeliğinin askıya alınması oylamasında 44 ülke kabul oyu kullanırken Türkiye maalesef çekimser kaldı. Bu utanç verici tutum mu samimiyet örneği?" sözleriyle eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün NATO'yu, Rusya'ya karşı net bir tavır almaya davet etmiş ve "Batı sadece nasihat çekiyor" diyerek batı ülkelerinin, Rusya'nın Ukrayna işgali konusundaki tutumunu da eleştirmişti.

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu ise, bu açıklamayı samimiyetsiz bulduğunu çünkü Rusya'nın Avrupa Konseyi üyeliğinin askıya alınması oylamasında Türkiye, çekimser oy kullandığını ifade etti.

Yeneroğlu'nun ilgili paylaşımı şu şekilde

"Cumhurbaşkanı bir taraftan "Batı sadece nasihat çekiyor" ve kararlı duruş sergilemiyorlar derken, Rusya'nın Avrupa Konseyi üyeliğinin askıya alınması oylamasında 44 ülke kabul oyu kullanırken Türkiye maalesef çekimser kaldı.

Bu utanç verici tutum mu samimiyet örneği?"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (26)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
26 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN