Avrupa Merkez Bankası agresif artışa devam ediyor: 2009’dan bu yana en yüksek seviye

Avrupa Merkez Bankası agresif artışa devam ediyor: 2009’dan bu yana en yüksek seviye

Son dakika haberi... Avrupa Merkez Bankası, ekonomistlerin tahminleri doğrultusunda politika faizini 75 baz puan artırarak, 2009’dan bu yana en yüksek seviyesine çıkardı. Böylelikle son iki toplantıdaki faiz artışı 1,5 puan oldu.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) merakla beklenen faiz kararını açıkladı. ECB, politika faizini 75 baz puan artışla yüzde 2'ye yükseltti. Böylece faiz oranı 2009’dan bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

Bankanın politika faizlerini 75 baz puan artırmasına kesin gözüyle bakılıyordu.

ECB, geçen ayki toplantısında politika faizini 24 yıllık tarihinde ilk kez 75 baz puan artırmıştı. Son iki toplantıdaki faiz artışı 1,5 puan oldu.

ARALIKTA 50 BAZ PUAN ARTIŞ BEKLENTİSİ

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda bankanın aralık toplantısında 50 baz puan faiz artırmasına kesin gözüyle bakılırken, artırımın 75 baz puan olma ihtimali de güçlü şekilde fiyatlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN