Çin: Tam bağımsız Filistin Devleti'nin kurulmasını destekliyoruz

Çin: Tam bağımsız Filistin Devleti'nin kurulmasını destekliyoruz

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, tam bağımsız Filistin Devleti'nin kurulmasını desteklediklerini açıklayarak, "Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'na 3 milyon dolar bağışlayacağız" ifadelerini kullandı.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, başkent Pekin'de gerçekleşen Çin-Arap Devletleri İşbirliği Forumu 10. Bakanlar Konferansı'nda konuştu. Gündemine Gazze'deki insani krizi alan Şi, bölgede iki devletli çözüm çağrısı yaparak, insani krizin hafifletilmesine destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Şi, "Tam bağımsız Filistin Devleti'nin kurulmasını destekliyoruz. Bağımsız Filistin Devleti'nin BM'ye tam üyelik talebi yerine getirilmeli" dedi.

NTV'de yer alan habere göre; bölgedeki çatışmaların ardından yeniden yapılanmaya destek verme fikrini benimsediklerini belirten Çin Devlet Başkanı, Gazze'ye acil insani yardıma destek için Yakın Doğu Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'na 3 milyon dolar bağışlayacaklarını açıkladı.

ÜÇ ÜLKE FİLİSTİN DEVLETİ'Nİ TANIDI

İspanya geçtiğimiz günlerde, Gazze Şeridi ve Batı Şeria da dahil, başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin Devleti'ni resmen tanıdıklarını duyurdu. Başbakan Sanchez, tüm taraflarca kabul edilmediği sürece 1967 sınırlarındaki değişiklikleri kabul etmeyeceklerini açıkladı.

Norveç de yürürlüğe giren kararnameyle Filistin Devleti'ni resmi olarak tanıdı. Bu iki ülkenin ardından en son İrlanda da resmi olarak Filistin Devleti'ni tanıdığını duyurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN