Erdoğan duyurdu: Tahıl Koridoru'nda anlaşma

Erdoğan duyurdu: Tahıl Koridoru'nda anlaşma

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı açılış töreninde normal şartlarda yarın tarihi bitecek olan Tahıl Koridoru Anlaşması'nda devamlılık kararı aldıklarını açıkladı. Erdoğan, "Bugün bitecek olan Tahıl Koridoru Anlaşması'nın uzatılmasını sağladık" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Seddülbahir Kalesi ve Gelibolu-Eceabat Devlet Yolu Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, törende gerçekleştirdiği konuşmada, normal şartlarda yarın bitecek olan Tahıl Koridoru Anlaşması'nın tarihleri için anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Tahıl Koridoru Anlaşması; Türkiye, Ukrayna, Rusya ve Birleşmiş Milletler arasında 22 Temmuz 2022'de İstanbul'da başlarken Erdoğan, "Her iki tarafla da anlaşmaya vardık" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Afetlerde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Bir yandan enkazları kaldırıyor, bir yandan kalıcı konutların inşasına başlıyoruz. Bir yıl içinde şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmış, depremzede vatandaşlarımızı yuvalarına kavuşturmuş olacağız.

Terörden sokak olaylarına darbe teşebbüslerine milletimizin iradesini gasp etmeye yönelik saldırılar karşısında verdiğimiz tüm mücadelelerde Çanakkale kahramanlarını örnek aldık.

Dünyanın yaşadığı krizlerin önümüze çıkardığı fırsatları değerlendirebilmemiz için ihtiyacımız olan tek şey, istikrar ve güven iklimine sahip çıkmaktır. Türkiye Yüzyılı vizyonunu üzerine inşa ettiğimiz temelin en sağlam taşlarından biri de Çanakkale'de kazandığımız zafer.'

'BİR YILDA 2 MİLYONA YAKIN ARAÇ KULLANDI'

Çanakkale Zaferi'ni kazandığımız yerlerdeki şehitliklerimizi ayağa kaldırarak, kültürel mirası ihya ederek, ecdada saygımızın gereğini yerine getiriyoruz. Daha önce saatler süren yolculuğu 6 dakikaya indirdiğimiz 1915 Çanakkale Köprüsü'nü bir yılda 2 milyona yakın araç kullandı

Havsa'dan Çanakkale'ye uzanan bu yol, ulaşımı 45 dakikadan 25 dakikaya düşürerek, ziyaretçilere büyük kolaylık sağlayacaktır.

TAHIL KORİDORU'NDA ANLAŞMA SAĞLANDI

Her iki tarafla da yaptığımız görüşmeler sonunda 19 Mart'ta bitecek olan anlaşma süresinin uzatılmasını sağladık."

Son dakika haberinin ayrıntıları hazırlanıyor...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN