Gazze'nin bilançosu ağırlaşıyor: Can kaybı 21 bini geçti

Gazze'nin bilançosu ağırlaşıyor: Can kaybı 21 bini geçti

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, İsrail’in saldırılarında 7 Ekim tarihinden bugüne öldürülenlerin sayısının son 24 saatte 195 artarak 21 bin 110’a yükseldiğini ve 55 bin 243 kişinin yaralandığını açıkladı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim tarihinden bugüne devam eden saldırıları nedeniyle hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 21 bin 110’a yükseldi.

İsrail ordusunun karadan, havadan ve denizden ablukaya alarak saldırılarını devam ettirdiği Gazze Şeridi’nde can kaybı her geçen gün artmaya devam ediyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in son 24 saatte gerçekleştirdiği 16 saldırıda 195 kişinin hayatını kaybettiği, 325 kişinin yaralandığını açıkladı.

7 Ekim’den bu yana İsrail’in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 21 bin 110’a, yaralı sayısının ise 55 bin 243’e yükseldiği kaydedildi.

İsrail’in Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus’ta bulunan Nasır Hastanesi çevresine saldırılarını arttırdığı, saldırıların Şifa Hastanesi’ne yönelik saldırılara dönüşmesinden endişe duyulduğu vurgulandı.

Uluslararası kurumlara hastanedeki sağlık personelinin, yaralıların, hastaların ve yerinden edilen binlerce sivilin korunması çağrısında bulunuldu. Ayrıca uluslararası kurumlardan Şifa Hastanesi’nin yeniden faaliyete geçmesi için gerekli olan ilaç ve yakıtın sağlanması talep edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN