Kremlin'den Türkiye'ye İsveç mesajı: NATO'ya karşı yükümlülükleri var

Kremlin'den Türkiye'ye İsveç mesajı: NATO'ya karşı yükümlülükleri var

Kremlin'den gerçekleştirilen Türkiye ile ilgili açıklamada, görüş ayrılıklarına rağmen Türkiye ile arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesinin istenmesine vurgu yapıldı. Gerçekleştirilen açıklamada, "İsveç'in NATO üyeliği hakkında Türkiye'nin NATO'ya karşı yükümlülükleri var, bunların farkındayız Rusya, aralarındaki görüş ayrılıklarına rağmen Türkiye ile ilişkilerini geliştirmek istiyor" denildi

Litvanya'nın başkenti Vilnius'da bugün başlayan NATO Liderler Zirvesi'ni tüm dünyanın olduğu gibi Rusya da takip ediyor.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, NATO Zirvesi'ni takip ettiklerini ifade ederek, Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğini destekleme kararına ilişkin açıklamalarda bulundu.

ddji3hcjuvmhrbe6epapn6msg4.jpgKremlin Sözcüsü Dmitry Peskov

'TÜRKİYE'NİN YÜKÜMLÜLÜKLERİ VAR'

Peskov, "İsveç'in NATO üyeliği hakkında Türkiye'nin NATO'ya karşı yükümlülükleri var, bu konuda yanılgı içerisinde değiliz." dedi.

Rusya'nın Türkiye ile ilişkilerini geliştirmek istediğini kaydeden Peskov, "Türkiye ile görüş ayrılıklarımız olmasına karşılık ortak çıkarlarımız da mevcut. Rusya, aralarındaki görüş ayrılıklarına rağmen Türkiye ile ilişkilerini geliştirmek istiyor" ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE TOZ PEMBE HAYALLER GÖRMEMELİ'

Basın brifinginde Türkiye'nin yüzünü Batı'ya döndüğüyle ilgili bir soruyu yanıtlayan Peskov, "Türkiye yönünü Batı'ya çevirebilir, biliyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Batı'ya yoğun yönelim dönemleri oldu, daha az yoğun dönemler de. Ama şunu da biliyoruz ki... Avrupalılar Türkiye'yi Avrupa'da görmek istemiyor. Ve burada Türk ortaklarımız da dünyayı toz pembe görmemeli" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN