Rusya Savunma Bakanlığı duyurdu: 65 Ukraynalı esirin bulunduğu uçak 'düştü'

Rusya Savunma Bakanlığı, 65 Ukraynalı esir dahil 74 kişinin içinde bulunduğu Rus uçağının Ukrayna tarafından roketle vurulduğunu duyurdu. Belgorod Bölgesi Valisi Vyacheslav Gladkov, düşen uçaktaki 74 kişiden kurtulan olmadığını açıkladı.

Rusya'ya ait Ilyushin-76 askeri nakliye uçağı, Ukrayna sınırındaki güney Belgorod bölgesinde düştü. Rus medyasının Savunma Bakanlığı yetkililerine değindirdiği haberde, uçaktaki herkesin öldüğü söylendi. Rus medyası, uçakta Ukrayna'dan esir alınan askerlerin olduğunu ileri sürdü.

yeni-proje-6-001.jpg
Vyacheslav Gladkov

Belgorod Bölgesi Valisi Vyacheslav Gladkov düşen uçaktaki 74 kişiden kurtulan olmadığını açıkladı. Uçakta 65 Ukraynalı esir askerin yanı sıra 6 mürettebat ve 3 kişinin bulunduğu kaydedildi.

yeni-proje-7-001.jpg

RUS UÇAĞI ROKETLE VURULDU

Öte yandan, Rus milletvekili ve emekli asker Andrei Kartapolov, bugün ülkenin güneyinde düşen askeri nakliye uçağının üç füze ile hedef alındığını ileri sürdü. İddialarının kaynağını açıklamayan vekil, uçağın Batı'nın Ukrayna'ya sağladığı tipte füzelerle vurulduğunu iddia etti.

Kartapolov, uçağın düşmesiyle ilgili soruşturma ve incelemelerin söz konusu füzelerin Patriot mu ya da IRIS-T'mi olduğunu ortaya koyacağını savundu.

Rusya Savunma Bakanlığı ise 65 Ukraynalı esir dahil 74 kişinin içinde bulunduğu Rus uçağının Ukrayna tarafından roketle vurulduğunu duyurdu.

KREMLİN'DEN 'UÇAK KAZASINA' İLİŞKİN AÇIKLAMA

Uçağın düşmesine ilişkin Kremlin'den bir gazetecinin sorusuna yanıt olarak yapılan açıklamada, olayın 'incelendiği' bildirildi.

Askeri kuvvetler, yük, askeri ekipman ve silah taşımak için kullanılan Il-76 tipi askeri nakliye uçaklarında normalde beş mürettebat ve en fazla 90 yolcu kapasitesi bulunuyor. Ukrayna sınırına yakın Belgorod ise son aylarda Ukrayna'nın saldırılarının hedefli oluyor.

Son olarak, Rusya, aralık ayında düzenlenen bir füze saldırısında 25 kişinin öldüğünü açıklamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN