Son dakika! Taliban'ın ilerleyişi sürüyor: Bir vilayeti daha ele geçirdi

Son dakika! Taliban'ın ilerleyişi sürüyor: Bir vilayeti daha ele geçirdi

Son dakika haberi... Taliban Feyzabad kentini de ele geçirdi, böylece Taliban'ın kontrol altına aldığı vilayet merkezi sayısı 9'a yükseldi.

Son dakika haberi... Tacikistan, Çin ve Pakistan sınırında bulunan Badahşan vilayetinin merkezi Feyzabad şehri Taliban kontrolüne geçti.

Badahşan İl Şura Vekili Hüccetullah Hıradmand, basına yaptığı açıklamada, militanların, yaklaşık 2 hafta önce vilayet merkezi Feyzabad kentine yönelik saldırı başlattığını söyledi.

Saldırının üç kez geri püskürtüldüğünü ifade eden Hıradmand, güvenlik güçlerinin dün gece saatlerinde vilayet merkezinden çekildiğini belirtti.

Hıradmand, Taliban'ın kent merkezini tamamen kontrolü altına aldığını kaydetti.

AFGANİSTAN'DA SON DURUM NE?

ABD ve NATO'nun güçlerini tamamen çekilmesinin ardından saldırılarını yoğunlaştıran Taliban, çoğu kuzeyde olmak üzere Afganistan'da 8 kentin merkezini kontrol altına almıştı.

Taliban, 10 Ağustos'ta Bağlan vilayetinin merkezi Pulu Humri ilçesini ele geçirmişti. Böylece, Kunduz, Tahar, Semengan, Seripul, Şibirgan, Bağlan, Farah ve Nimruz şehirlerinin merkezi Taliban'ın kontrolüne geçmiş oldu.

Üst düzey bir AB yetkilisi, Taliban'ın şu anda Afganistan'ın yüzde 65'ini kontrol ettiğini söylemişti. Aynı yetkili, Taliban güçlerinin 11 vilayetin kent merkezini de alma tehlikesi bulunduğunu aktarmıştı.

Bir BM yetkilisi de radikal İslamcıların iktidardan uzaklaştırılmasından bu yana geçen 20 yıl içinde insan hakları alanında kaydedilen ilerlemelerin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu dile getirmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN