Su altındaki yaşamın evrimsel yansımaları: Bin yıldır dalan kabile 'mutant gen' geliştirdi

Su altındaki yaşamın evrimsel yansımaları: Bin yıldır dalan kabile 'mutant gen' geliştirdi

Bajau halkı bin yıldır dalgıçlıkla geçimlerini sağlarken, su altında daha uzun süre kalabilmelerini sağlayan genetik mutasyonlar geçirdi.

Güneydoğu Asya'da bin yıldır dalgıçlık yapan Bajau halkı, su altında daha uzun süre kalabilmelerini sağlayan genetik mutasyonlar geliştirmiştir.

Bu yaşam tarzı, onların dalak boyutunu ve su altında kalma yeteneklerini etkilemiştir. Araştırmalar, Bajau halkının günlük hayatlarının büyük bir kısmını su altında geçirdiğini ortaya koymuştur. Ancak, plastik atıklar gibi modern çevresel tehditler, bu benzersiz yaşam tarzını tehlikeye atmaktadır.

Sputnik'te yer alan habere göre, Bajau halkı bin yıldır dalgıçlıkla geçimlerini sağlarken, su altında daha uzun süre kalabilmelerini sağlayan genetik özelliklere sahiptir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN