Suudi Arabistan ilk alkol dükkanını açmaya hazırlanıyor

Suudi Arabistan ilk alkol dükkanını açmaya hazırlanıyor

Reuters'ın özel haberine göre Suudi Arabistan, yalnızca gayrimüslim diplomatlara hizmet verecek olan ilk alkol mağazasını başkent Riyad'da açmaya hazırlanıyor. Dükkanın büyükelçiliklerin ve diplomatların ikamet ettiği Riyad Diplomatik Mahallesi'nde yer alacağı ifade edildi.

Reuters'ta yer alan habere göre, Suudi Arabistan'da akollü içecek satmak için bir dükkan açılacağı iddia edildi.

Haberin kaynağı bugün elde edilen bir belgeye dayandırılırken, Suudi Arabistan'ın 'yalnızca gayrimüslim diplomatlara hizmet verecek olan ilk alkol mağazasını başkent Riyad'da açmaya hazırlanıyor' ifadesi yer aldı.

Belgede, müşterilerin bir mobil uygulama aracılığıyla kaydolmaları, dışişleri bakanlığından izin kodu almaları ve satın alımlarında aylık kotalara uymaları gerektiği belirtildi. Kararın petrol sonrası bir ekonomi inşa etmeye yönelik Vizyon 2030 olarak bilinen daha geniş planın bir parçası olduğu bildirildi.

Belgede, dükkanın büyükelçiliklerin ve diplomatların ikamet ettiği Riyad Diplomatik Mahallesi'nde yer aldığı ve 'kesinlikle gayrimüslimlerle sınırlı' olacağı belirtildi. Diğer gayrimüslim gurbetçilerin mağazaya erişip erişemeyeceği ise henüz belli değil.

Bir kaynak, dükkanın önümüzdeki haftalarda açılmasının beklendiğini söyledi.

Suudi Arabistan'da alkol tüketimine karşı kırbaç cezası, sınır dışı edilme, para veya hapisle cezalandırılabilecek katı yasalar bulunuyor. Son zamanlarda reformların bir parçası olarak kırbaçlamanın yerini büyük ölçüde hapis cezaları aldı. Ülkede alkol yalnızca diplomatik posta yoluyla veya karaborsada satılıyordu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN