Taliban hükümet yetkilisini öldürdü

Taliban hükümet yetkilisini öldürdü

Taliban, Kabil’de Afgan hükümetinin medya merkezi müdürü Dawa Khan Menapal'ı pusuya düşürerek öldürdü. Hükümet yetkilisinin ölümü, Afganistan Savunma Bakanı'na yönelik suikast girişiminden birkaç gün sonra gerçekleşti.

SELMAN CÖMERT | KARAR

Taliban’ın Afgan hükümetine bağlı medya merkezinin müdürünü öldürmesi, Nimroz vilayetinin başkenti Zaranc’ı ele geçirdiği esnada vuku buldu. Taliban ilk defa bir eyaletin başkentini ele geçirdi, ancak Afgan hükümeti şehirde hala şiddetli çatışmaların devam ettiğini iddia ederek Zaranc’ın düşmediğini ileri sürüyor.

Taliban, Afgan hükümetinin bu iddialarına karşılık şehrin havaalanından isyancıların görüntülendiği fotoğrafları sosyal medyada yayınladı. Çoğunlukla çöl ikliminin hakim olduğu Nimroz eyaletinin valisi Abdul Karim Barahawi, 50 bin nüfuslu Zaranc’dan kaçarak Beluçili Müslüman göçebelerin bulunduğu Chahar Burjak bölgesine sığındı.

TALİBAN, DAWA KHAN MENAPAL SUİKASTİNİ ÜSTLENDİ

ABD ve NATO güçlerinin çekilmesinden sonra Taliban’ın Afganistan’daki hakimiyet alanı hızla genişlerken, Taliban’dan medya çalışanlarının öldürüldüğüne dair itiraf gibi açıklamalar da geliyor. Associated Press’e konuşan Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahit, Afgan hükümetinin yerel ve dış basın faaliyetleri şefi Dawa Khan Menapal’ın “mücahitler tarafından” özel bir saldırıda öldürüldüğünü söyledi.

Dawa Khan Menapal’a düzenlenen suikast Afganistan İçişleri Bakanlığı’nın bildirdiğine göre Kabil’de, Cuma namazı sırasında gerçekleşti. Afgan güçleri saldırıdan sonra Menapal’ın arabasına binerken vurularak öldürüldüğü mahalleye dağıldı.

TALİBAN SAVUNMA BAKANINI HEDEF ALMIŞTI

Bu haftanın başında Taliban bombalı saldırıyla Savunma Bakanı Vekili Bismillah Khan Muhammedi’yi hedef almıştı. Saldırıda en az 8 kişi yaşamını yitirirken, 20 kişi de yaralanmıştı. Suikastin hedefindeki bakan yara almadan kurtuldu ve saldırı sonrası çıkan çatışmada dört Taliban militanı öldürüldü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN