Taliban militanları Afganistan karakoluna saldırdı

Taliban militanları Afganistan karakoluna saldırdı

Afganistan'ın kuzeydoğusundaki Badahşan vilayetinde karakola silahlı saldırı düzenlendi, Taliban militanları 4 korucuyu öldürdü.

Afganistan'da Badahşan Valiliği Sözcüsü Nik Muhammed Nazari, yaptığı basın açıklamasında militanların, Badahşan'ın Drayim ilçesine bağlı Nev Abad bölgesindeki korucu karakoluna silahlı saldırı düzenlediğini söyledi.

Saldırıda 4 korucunun yaşamını yitirdiğini ifade eden Nazari, saldırının ardından çıkan çatışmada militanların da kayıp verdiğini belirtti.

SALDIRI PÜSKÜRTÜLDÜ

Nazari, militanların, Badahşan'ın Varduç ilçesine de silahlı saldırı düzenlediğini ve saldırının geri püskürtüldüğünü kaydetti.

Taliban'dan henüz konuyla ilgili açıklama yapılmadı.

Bir yandan ülkede istikrarın sağlanması için çalışmalar sürerken diğer yandan Taliban ile hükümet güçlerinin saldırıları devam ediyor. Öte yandan Afganistan hükümetine göre yaklaşık 1 aydır yabancı güçlerin çekilmeye başlamasından bu yana ülkede, şiddet olayları arttı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN