Tayland muhalif Rus rock grubunu İsrail'e sınır dışı etti

Tayland muhalif Rus rock grubunu İsrail'e sınır dışı etti

Rusya-Ukrayna savaşına karşı çıkan bir Rus rock grubunun üyeleri, Tayland yetkilileri tarafından sınır dışı edildi. Tayland polisi grup üyelerinin birçoğunun hem Rusya hem de İsrail vatandaşlığına sahip olması nedeniyle İsrail'e sınır dışı edildiklerini belitti.

Rusya-Ukrayna savaşına karşı çıkan bir Rus rock grubunun üyeleri, Tayland yetkililerin kendilerini tatil adası Phuket'te izinsiz çalıştıkları gerekçesiyle Moskova'ya geri göndermekle tehdit etmesinden bir hafta sonra sınır dışı edildi.

Reuters'ta yer alan habere göre insan hakları savunucuları, kendi kendini sürgüne gönderen rock grubu Bi-2'nin yedi üyesinin Rusya'ya gönderilmeleri halinde ağır cezalarla karşı karşıya kalacakları konusunda uyarıda bulunmuştu.

Grup üyelerinin birçoğu hem Rusya hem de İsrail vatandaşlığına sahip ve grup 1990'larda İsrail'de bulunuyordu. Emniyet Müdürü Yardımcısı Surachate Hakparn, grubun İsrail'e sınır dışı edildiğini belirtti.

Grubun izinsiz çalıştığı için para cezasına çarptırıldığını da sözlerine ekleyen
Surachate, Reuters'e "Hepsi dün gece saat 23.00 civarında İsrail'e gitti" dedi. Grup ise Facebook sayfasında tüm üyelerin Tayland'dan ayrılarak Tel Aviv'e doğru yola çıktığını duyurdu.

Bi-2, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini kınamasıyla tanınıyor. Rusya Adalet Bakanlığı, geçtiğimiz yıl Başkan Vladimir Putin'i internette eleştiren solist Igor Bortnick'i "yabancı ajan" olarak nitelendirmişti.

İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün Asya Direktör Yardımcısı Phil Robertson, grubu İsrail'e gönderme kararını memnuniyetle karşılayarak, "Tayland'da insan hakları kaygıları galip geldi ve tüm Bi-2 grubu üyelerinin İsrail'in güvenliğine seyahat etmesine izin verildi" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN