Tayland'ın eski Başbakanı Shinawatra serbest bırakılacak

Tayland'ın eski Başbakanı Shinawatra serbest bırakılacak

Tayland'ın hapisteki eski Başbakanı Thaksin Shinawatra'nın serbest bırakılacağı açıklandı. İki kez başbakan seçilen ve 2006'daki askeri darbeyle devrilen Shinawatra, Ağustos ayında yolsuzluk ve görevi kötüye kullanma suçlarından sekiz yıl hapis cezasına çarptırılmış daha sonra cezası Kral Maha Vajiralongkorn tarafından bir yıla indirilmişti.

Tayland'ın hapisteki eski Başbakanı Thaksin Shinawatra'nın 15 yıllık sürgünden ülkesine dönmesinin ardından altı ay sonra serbest bırakılacağı açıklandı.

The Guardian’da yer alan habere göre, iki kez başbakan seçilen ve 2006'daki askeri darbeyle devrilen Shinawatra Ağustos ayında yolsuzluk ve görevi kötüye kullanma suçlarından sekiz yıl hapis cezasına çarptırılmış daha sonra cezası Kral Maha Vajiralongkorn tarafından bir yıla indirilmişti.

Adalet Bakanı Tawee Sodsong bugün yaptığı açıklamada, Manchester City'nin eski sahibinin erken tahliye edilen 930 mahkum arasında yer alacağını söyledi.

DESTEKÇİLERİ HAPİSHANE ÖNÜNDE BEKLEDİ

Tayland eski Başbakanı Thaksin Shinawatra'nın destekçileri, Bangkok'taki Klong Prem merkez hapishanesinin önünde bekledi. Bakan Sodsong gazetecilere verdiği demeçte, "Durumun kritik olduğu veya 70 yaşın üzerinde olduğu grupta yer alıyor. Altı ay sonra otomatik olarak serbest bırakılacak" dedi.

Thaksin geçen yıl 22 Ağustos'ta hapse atılmıştı ve Tayland medyası onun Cumartesi gününden itibaren herhangi bir gün serbest bırakılabileceğini bildirdi.

Serbest bırakılmasının kesin ayrıntıları belli değil ancak seyahat hakkı kısıtlanabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN