Tayvan'dan Çin'e destek: 160 kişilik arama kurtarma ekibi hazır

Tayvan'dan Çin'e destek: 160 kişilik arama kurtarma ekibi hazır

Çin'de meydana gelen ve 118 kişinin ölümüne sebep olan yıkıcı depremin ardından Tayvan Devlet Başkanı Tsai Ing-wen başsağlığı dileyerek destek teklifinde bulundu. Başkan Tsai, "Depremden etkilenen herkesin ihtiyaç duydukları yardımı alması için dua ediyor ve hızlı bir iyileşme diliyoruz. Tayvan, afetle mücadele çalışmaları için yardım sunmaya hazır" dedi.

Çin'in kuzeybatısındaki Gansu eyaletinde meydana gelen 6,2 şiddetindeki depremde ilk belirlemelere göre 118 kişi hayatını kaybederken, 500'den fazla kişi ise yaralanmıştı.

Reuters'ta yer alan habere göre, Tayvan Devlet Başkanı Tsai Ing-wen Çin ile dört senedir devam eden gerginliği bir kenara bırakarak yardım teklifinde bulundu. Başkan Tsai sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Çin'e başsağlığı diledi.

Başkan Ing-wen açıklamasında, "Depremden etkilenen herkesin ihtiyaç duydukları yardımı alması için dua ediyor ve hızlı bir iyileşme diliyoruz. Tayvan, afetle mücadele çalışmaları için yardım sunmaya hazır" ifadesini kullandı.

Tayvan İtfaiye Teşkilatı, talep edilmesi halinde Çin'e gitmeye hazır 160 kişilik bir arama kurtarma ekibi, dört köpek ve 13 ton yardım malzemesini hazır edildiğini duyurdu.

Çin ise yurt dışından herhangi bir kurtarma ekibinin gönderilmesine izin verip vermeyeceği hakkında henüz bir açıklamada bulunmadı.

Tsai, geçtiğimiz yıl Siçuan eyaletinde meydana gelen deprem de dahil olmak üzere felaketler nedeniyle Çin'e başsağlığı dilemişti.

Tayvan, 2008 yılında ise Sichuan eyaletinde meydana gelen ve yaklaşık 70 bin kişinin ölümüne ve büyük hasara yol açan büyük bir sarsıntının ardından Çin'e bir kurtarma ekibi göndermişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN