Temsilciler Meclisi Başkanı Johnson: İstikrarsızlaşan dünyaya ABD liderliği şart

Temsilciler Meclisi Başkanı Johnson: İstikrarsızlaşan dünyaya ABD liderliği şart

Son yıllarda küresel ölçekte birçok bölgede artan gerginliğe ilişkin konuşan Temsilciler Meclisi Başkanı Johnson, “Dünya istikrarsızlaştı ve tehlikeli bir dönemden geçiyoruz. Bu da ABD liderliğini gerektiriyor” ifadelerini kullandı.

Ukrayna ve İsrail’e 61 milyar dolarlık askeri desteğin onaylandığı yasanın oylamasının ardından basın mensuplarına konuşan ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson, dünyanın istikrarsızlaştığını belirterek ülkesinin liderliğinin bu süreçte şart olduğunu ifade etti.

61 milyar dolarlık paketin, Gazze, Sudan ve Haiti’ye insani yardımları da içerdiği aktarılırken, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Johnson, “Burada, Meclis'te ya da dünyada normal zamanlar yaşanmıyor. Dünya istikrarsızlaştı ve tehlikeli bir dönemden geçiyoruz. Başlıca üç rakibimiz Rusya, İran ve Çin birlikte çalışıyor ve dünyanın dört bir yanında saldırganlık yapıyorlar. Onların ilerleyişi özgür dünyayı tehdit ediyor ve bu da Amerikan liderliğini gerektiriyor. Eğer şimdi sırtımızı dönersek sonuçları yıkıcı olacaktır” dedi.

‘UZUN ZAMANDIR BEKLEDİĞİMİZ KARARDI’

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ABD Temsilciler Meclisi’nden geçen kararla ilgili açıklamasında, “Bugün, uzun zamandır beklediğimiz kararı aldık. Uğruna çok mücadele ettiğimiz Amerikan destek paketi. Hem cephedeki savaşçılarımız hem de Rus teröründen muzdarip şehirlerimiz ve köylerimiz tarafından hissedilecek çok önemli bir paket” dedi.

Onayın ardından İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Johnson’a liderliği için teşekkür ederek, “İsrail'e yardım paketinin bugün Temsilciler Meclisi'nden geçmesini sağlayan liderliğiniz için Başkan Johnson'a teşekkür ederiz. Azınlık Lideri Hakeem Jeffries destekledikleri için de teşekkür ederiz. İsrail'e yardım paketinin iki partinin de büyük desteğiyle oylanması, İsrail ile ABD arasındaki güçlü bağları ve stratejik ortaklığı kanıtlamakta ve düşmanlarımıza güçlü bir mesaj göndermektedir. Umarım Senato'dan da iki partinin güçlü desteğiyle kısa sürede geçer” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN