Tesla fabrikasında resmen katliam çıktı! Robotlar ve insanlar arasında ilk kan: Robot mühendise saldırdı

Tesla fabrikasında resmen katliam çıktı! Robotlar ve insanlar arasında ilk kan: Robot mühendise saldırdı

Bilimkurgu filmlerini andıran olay Tesla’nın fabrikasında yaşandı! Tesla fabrikasında resmen katliam çıktı! Robotlar ve insanlar arasında ilk kan döküldü. Ortalık kan gölüne döndü, robot mühendise saldırdı...

Tesla'nın Teksas'taki Giga Texas fabrikasında, 2021 yılında gerçekleşen bir kaza, şirketin işçi güvenliği ve olayların raporlanmasıyla ilgili ciddi soruları gündeme getirdi. Olayda, bir robotun arızalanması sonucunda bir mühendise saldırmasıyla kan gölüne dönmüştü.

METAL PENÇELERİYLE MÜHENDİSE ZARAR VERDİ

resim-2023-12-27-170231568.png

Görgü tanıklarına göre, alüminyum parçalarını taşıyan bir robot, kontrolünü kaybederek bir mühendise saldırdı. Metal "pençelerini" kullanarak mühendisin kollarına ve sırtına zarar veren robot, fabrika boyunca uzun bir kan izi bıraktı. Ancak, avukatlar ve işçiler, bu gibi kazaların şirket yetkilileri tarafından eksik raporlandığına dair kanıtlar bulduklarını ifade etti.

RAPORLARIN EKSİK OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

resim-2023-12-27-170258097.png

Tesla, olayı resmi bir yaralanma raporunda belirtmiş olsa da mühendisin işten izin almasına gerek olmadığını iddia etti. Ancak, Giga Texas fabrikasında çalışan bir avukat, sadece bu olayın değil, başka kazaların da eksik raporlandığını dile getirdi. Bu iddialar arasında, 28 Eylül 2021'deki bir inşaat işçisinin ölümü de bulunuyor.

Tesla'nın raporlama politikası, özellikle 2018 yılında 36 yaralanmanın sadece "kişisel tıbbi vakalar" olarak bildirildiği ifade edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN