Toprağı kazıp bataklıktan çıkardılar! Çıktıkça devamı geldi: Böylesi ilk kez... Eşi benzeri yok

Toprağı kazıp bataklıktan çıkardılar! Çıktıkça devamı geldi: Böylesi ilk kez... Eşi benzeri yok

Avrupa'da çalışmalarını sürdüren arkeologlar, 150 senedir bir şey bulma umuduyla kazdıkları yerde hayatlarının keşfini gerçekleştirdi. Dünyada benzeri olmayan keşfe şahitlik eden arkeologlar, buldukları karşısında adeta havalara uçtu...

Fransa'nın kuzeydoğusunda bulunan bataklıklarda kazı çalışmalarını sürdüren arkeologlar, Neolitik yerleşime ait kalıntılara rastladı. Avrupa'da eşi benzeri olmayan yerleşimde, 3.500 yıl öncesindeki hayatla ilgili bilgiler veren birçok nesneye rastlandı.

h-15-1-1.jpg

NADİR YAŞANACAK BİR KEŞİF

Arkeologlar, bölgede antik yerleşimden kalıntıların dışında 450 hektarlık alanda 15 çakmaktaşı madeni ile 135 hipogeum ya da yeraltı odası da buldu. Aynı zamanda baltalar için beş taş geçit, kuyu ve parlatıcıya da rastlandı. CNRS araştırmacılarından Remi Martineau, köyün arkeologlara "Neolitik çağın ekonomik, toplumsal ve bölgesel organizasyonu" ile ilgili çok şey anlatacağını aktardı. RFI'ın bilgilerine göre ise, Avrupa'nın geri kalan bölgesinde böyle bir site bulunmuyor ve bu oldukça nadir rastlanan bir keşif oldu.

h-15-2.jpg

Arkeologlar, köy kalıntılarında sedeften yapılan küçük oval bir nesne keşfederken, ortasında 2 delik olan bu parçanın düğmenin atası olduğu ve 3.400-3.300 yıl öncesine dayandığı düşünülüyor.

h-15-3.jpg

HALA KEŞFEDİLMEYİ BEKLEYEN NESNE VE BİNALAR VAR

İnanılmayacak şekilde iyi korunmuş olan bu nesne, arkeologlara bölgede sağlam nesne ve binaların keşfedilmeyi beklediğini gösterdi.

h-15-4.jpg

Yeni Taş Devri olarak bilinen Neolitik dönem, Taş Devri'nin Avrupa'daki son dönemiydi ve tarımın başlangıcına tanıklık etti. Avcı-toplayıcılar bu dönemde köylerde yaşamaya başlarken; tapınaklar, rahipler ve güçlü liderleri olan yeni toplumların da oluşmasıyla daha yapılandırılmış bir yaşam tarzı norm haline geldi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN