Trump 'Ben olsaydım...' diyerek konuştu: Üçüncü Dünya Savaşı kapıda

Trump 'Ben olsaydım...' diyerek konuştu: Üçüncü Dünya Savaşı kapıda

Eski ABD Başkanı Trump, dün ABD güçlerine yönelik Ürdün-Suriye sınırında düzenlenen saldırılar için, "Ben başkan olsaydım bu saldırı gerçekleşmezdi" yorumunda bulundu. Trump, kasım adında gerçekleşecek başkanlık seçimi öncesinde ABD Başkanı Biden'a ithamlarda bulunurken, Üçüncü Dünya Savaşı'nın eşiğine olunduğunu ifade etti.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Ürdün-Suriye sınırındaki ABD askeri üssüne düzenlenen İnsansız Hava Aracı (İHA) saldırısı hakkında Truth sosyal medya platformunda bir açıklama yaptı. Trump, saldırının ABD Başkanı Joe Biden'ın güçsüzlüğünün ve teslimiyetinin trajik sonuçlarından biri olduğunu belirtti.

Trump, saldırı sonucunda hayatını kaybeden üç ABD askerine başsağlığı dilerken, "Birleşik Devletler'e yapılan bu yüzsüz saldırı, Joe Biden'ın güçsüzlüğü ve teslimiyetinin korkunç ve trajik sonuçlarından sadece bir diğeri" ifadesini kullandı.

Önceki "Azami Baskı" politikasını vurgulayan Trump, İran'ın şu anda "katliam ve yıkım" için kullandığı parayı, kendi dönemindeki politikalarının etkisiyle sadece terörist vekillerini finanse etmek için kullanabildiğini iddia etti.

'ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞI'NIN EŞİĞİNDEYİZ'

Trump, İHA saldırısını, ülkenin "güç yoluyla barış" politikasına geri dönme çağrısı olarak değerlendirdi. "Ben başkan olsaydım, bu saldırı asla gerçekleşmezdi." diyen Trump, Joe Biden'ın başkomutanlığında ülkenin ayakta duramayacağını savundu. Ayrıca, dünyanın "3. Dünya Savaşı'nın eşiğinde" olduğunu ifade etti ve ABD'nin kaos ve kıyımdan kaçınması için güçlü bir liderliğe ihtiyaç olduğunu vurguladı. Trump, paylaşımını, "Ülkemiz, Joe Biden'ın başkomutanlığında ayakta kalamaz" ifadesiyle sonlandırdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN