Trump, Katar Başbakanı ile New York’ta buluştu

Trump, Katar Başbakanı ile New York’ta buluştu

Trump, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al-Thani ile New York’ta bir restoranda akşam yemeğinde bir araya geldi. Görüşmenin, İsrail’in Doha’daki Hamas müzakere heyetine yönelik saldırısının ardından gerçekleşmesi dikkat çekti.

İsrail’in Katar’ın başkenti Doha’daki Hamas heyetine yönelik saldırısının ardından gözler ABD ile Katar arasındaki temaslara çevrilmişti. Bu kapsamda ABD Başkanı Donald Trump, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al-Thani ile New York’ta bir araya geldi.

Görüşme, Manhattan’da bulunan Casa Cipriani adlı restoranda gerçekleştirildi. Yemeğe Trump’ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff da katıldı.

TRUMP: "CASA CİPRİANİ’DEKİ MÜŞTERİLER ALKIŞLIYORDU"

Trump, yemeğin ardından kendi sosyal medya platformu Truth’ta bir fotoğraf paylaşarak buluşmayı duyurdu. Paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Casa Cipriani’deki müşteriler, bu gece ABD Başkanı ayrıldığı sırada alkış tutuyorlardı."

Trump bir kaç gün önce başkent Washington'da gittiği bir restoranda Gazze'de İsrail'e verdiği destek nedeniyle protesto edilmişti.

KATAR HEYETİNDEN AÇIKLAMA

Katar’ın Washington Büyükelçiliği’nde görevli Yardımcı Misyon Şefi Hamad Al-Muftah da X hesabından paylaşım yaparak görüşmeye ilişkin şunları söyledi:

"ABD Başkanı ile harika bir akşam yemeği. Az önce bitti.

Yemekte İsrail’in Katar’a yönelik saldırısının ele alındığı değerlendirildi. Ancak Beyaz Saray, görüşmeye ilişkin resmi bir açıklama yapmadı.

YORUMLAR (2)
2 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN