Trump, Müslüman Kardeşleri ‘terör örgütü’ ilan edeceğini açıkladı

Trump, Müslüman Kardeşleri ‘terör örgütü’ ilan edeceğini açıkladı

ABD Başkanı Donald Trump, Müslüman Kardeşleri “yabancı terör örgütü” ilan edeceğini söyledi. Trump, kararın “en güçlü ve en etkili bir şekilde” alınacağını belirterek gerekli belgelerin hazırlanmakta olduğunu ifade etti.

ABD Başkanı Donald Trump, Müslüman Kardeşler grubunun ‘yabancı terör örgütü’ ilan edileceğini açıkladı. Just the News’e verdiği demeçte Trump, “Bu, en güçlü ve en etkili şekilde yapılacak. Nihai belgeler hazırlanıyor” dedi.

Söz konusu adım, Teksas Valisi Greg Abbott’ın Müslüman Kardeşler ile Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi’ni (CAIR) “yabancı terör örgütü ve ulusötesi suç örgütü” olarak nitelendirmesinin ardından gündeme geldi.

TEKSAS’TA ‘ŞERİAT MAHKEMELERİ’ SORUŞTURMASI

Abbott, ayrıca Teksas’ın kuzeyinde ismi verilmeyen bazı kurul ve heyetleri “hukuki mahkeme gibi davranıp ABD yasalarını baypas eden ‘şeriat mahkemeleri’ gibi hareket etmekle” suçlayarak bu yapılar hakkında soruşturma başlatılmasını istemişti.

MÜSLÜMAN HAKLARI GRUPLARINDAN FEDERAL DAVA

ABD’li Müslüman kuruluşlar, buna yanıt olarak Abbott ve Teksas Başsavcısı Ken Paxton’a karşı federal bir dava açtı. Dava dilekçesinde, CAIR’in Teksas teşkilatını hedef alan bildirinin “anayasaya aykırı ve iftira niteliğinde” olduğu savunuldu.

CAIR’in hukuk birimi direktörü Lena Masri, grubun daha önce de Abbott’a karşı açtığı davaları hatırlatarak, “CAIR, Greg Abbott’ın İsrail hükümetini eleştirenleri cezalandırarak Birinci Değişikliği ihlal etmeye yönelik son üç girişiminde de kendisini dava edip yenilgiye uğrattı” dedi.

CAIR-Texas, İsrail’i önceleyen politikacılar tarafından başlatılan karalama kampanyalarından korkmayacaklarını söyledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR (2)
2 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN