Trump'a cezasını ödemek için 30 gün süre

Trump'a cezasını ödemek için 30 gün süre

Bir yargıç, eski ABD Başkanı Donald Trump'a 454 milyon dolarlık sivil dolandırıcılık cezasını 30 gün içinde ödemesi için süre verdi. Ödeme yapılmadığı her gün için 112 bin dolarlık ilave faiz borcu alınacak.

Eski ABD Başkanı Donald Trump'a, bir sivil davada 454 milyon dolarlık dolandırıcılık cezasını ödemesi için 30 günlük bir süre verildi. Yargıç Arthur Engoron'un kesinleştirdiği kararla birlikte Trump'ın ödemediği her gün için 112 bin dolarlık ilave faiz borcu olacak.

Mahkeme kayıtlarına göre, Trump'ın sivil dolandırıcılık davasıyla ilgili karar kesinleşti ve bu durum, Trump'a 454 milyon dolarlık para cezasını 30 gün içinde ödeme yükümlülüğü getiriyor. Bu meblağ, 354 milyon dolarlık ceza bedelini ve yaklaşık 100 milyon dolarlık ön karar faizini içeriyor.

Yargıç Engoron, Trump'ın avukatlarının cezanın başlamasını erteleme taleplerini reddetti ve bu kararla birlikte Trump'ın New York yasalarına göre itiraz etmek için 30 günlük bir süresi bulunuyor.

Eski başkanın işlerinin değerini savunan Trump ve avukatları, Yargıç Engoron'un kararını "ağır bir adalet hatası" olarak nitelendirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN