Trump’ın avukatı Türk iş insanı ile evleniyor

Trump’ın avukatı Türk iş insanı ile evleniyor

Trump’ın eski kişisel avukatı ve halen Adalet Bakanı Pam Bondi’nin kıdemli danışmanları arasında yer alan Alina Habba’nın, Türk iş insanı Turhan Mildon ile evlenmeye hazırlandığı bildirildi. Mildon, özellikle Demokratik Kongo Cumhuriyeti’ndeki büyük altyapı projeleri ve Venezuela’daki çimento yatırımlarıyla tanınıyor.

ABD Başkanı Donald Trump’ın uzun süre kişisel avukatlığını yapan ve ikinci Trump döneminde de yönetimde görev üstlenen Alina Habba’nın Türk iş insanı Turhan Mildon ile evleneceği yönündeki haber ABD ve Türkiye iş dünyasında dikkat çekti.

Middle East Eye'de yer alan habere göre Habba, 2025’te New Jersey Başsavcılığı görevinde bulunmuş, görevlendirilmesine ilişkin hukuki tartışmaların ardından Aralık 2025’te bu görevden ayrılmıştı. Habba daha sonra ABD Adalet Bakanı Pam Bondi’nin ABD savcılıklarıyla ilgili kıdemli danışmanı olarak görevlendirildi.

TURHAN MİLDON KİMDİR?

Turhan Mildon, Miller Holding ailesinin üçüncü kuşak yöneticileri arasında yer alıyor. Mildon’un yönettiği Milvest, son yıllarda özellikle Afrika’daki yatırımlarıyla öne çıktı.

Mildon, 2024’te verdiği bir röportajda Milvest’in Demokratik Kongo Cumhuriyeti’ne 2021’de girdiğini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aracılığıyla Kongo Cumhurbaşkanı Félix Tshisekedi ile İstanbul’da görüştüğünü ve daha sonra ülkede çok sayıda projeye başladıklarını anlatmıştı.

Şirketin Kongo’daki en bilinen projeleri arasında Kinşasa Kongre ve Finans Merkezi bulunuyor. Merkez 2023 sonunda açılırken, Milvest ayrıca Kinşasa’daki N’Djili Uluslararası Havalimanı’nın genişletilmesi ve yenilenmesine ilişkin projelerde de yer aldı.

KONGO’DA 3 MİLYAR DOLARLIK İŞ HACMİ

Miller Holding, 2023’te Afrika’daki toplam taahhüt hacminin 3 milyar dolara ulaştığını açıklamıştı. Şirket, Orta ve Batı Afrika’da 17 ülkede faaliyet gösterdiğini bildirmişti.

Mildon’un Kongo’daki faaliyetleri zaman zaman ülkedeki kamu projelerinin finansmanı ve sözleşme süreçleri üzerinden tartışmalara da konu oldu. Kongo basınında Milvest’in kamu projelerine ilişkin ödeme ve finansman yöntemleri hakkında çeşitli iddialar yayımlandı; şirket yöneticileri ise projelerin ülkeye yatırım ve altyapı kazandırdığını savundu.

VENEZUELA’DA ÇİMENTO YATIRIMI

Mildon’un son dönemdeki bir diğer faaliyet alanı Venezuela. Miller Holding, Turhan Mildon’un da aralarında bulunduğu şirket yöneticilerinin Venezuela’daki Vencement çimento tesislerini ziyaret ettiğini ve tesislerin yıllık üretim kapasitesini 10 milyon tona çıkarmaya yönelik yeni yatırım planları üzerinde çalışıldığını açıkladı.

Mildon’un iş ağı Afrika’daki inşaat ve altyapı yatırımlarının yanı sıra Latin Amerika’daki çimento üretimine kadar uzanıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN