Trump'tan Afganistan'a "Şükran Günü" ziyareti

Trump'tan Afganistan'a "Şükran Günü" ziyareti

ABD Başkanı Donald Trump, "Şükran Günü" için Afganistan'daki Bagram Hava Üssü'nde ABD askerleriyle bir araya geldi.

ABD Başkanı Trump, dün gece sürpriz bir şekilde ziyaret için Afganistan´a geldi. Bagram Hava Üssü´nde ABD askerleriyle bir araya gelen Trump, "Askerlerimizin evlerine dönme günü çok yakın. Son 6 ayda büyük ilerleme kaydettik. 14 bin olan asker sayımızı ilk aşamada 8600´e indireceğiz" dedi. Şükran günü dolayısıyla askerle hindi servisi yapan Trump, askerlerle fotoğraf çektirdi ve bol bol sohbet etti.

Bu ziyaret, Trump'ın ilk Afganistan ziyareti olarak kayıtlara geçti.

"TALİBAN ANLAŞMA YAPMAK İSTİYOR"

Trump, askerlere yaptığı konuşmadan sonra Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani ile bir araya geldi. Taliban´ın anlaşma yapmak istediğinin altını çizen Trump, "Taliban başta ateşkese karşı çıkıyordu ancak şimdi onlarla konuştuğumuzda anlaşma yapmak istiyorlar. Anlaşma yapıp yapmayacaklarını göreceğiz; yaparlarsa yaparlar, yapmazlarsa yapmazlar" dedi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN